food review : nasi dagang 'pok pin'

emmm... makan2 lagik nih... nih waktu aku balik dungun arituh... gerai nih terletak dekat pasar buah... emm macamana nak terangkan... okeh..kalau korang dari KL... bila sampai betul town dungun..akan ada traffic lite nak ke kuala dungun... hah... sebelah kiri tuh ada pasar buah... so gerai pok pin nih... kat situ lah... gerai no 4... hadap ke belakang sana... bukan hadap ke jalan besar lah ....
aku for sure order nasi dagang lah kan... sungguh marveles tau korang.... nasi dagang trg... emmm hanya orang terengganu yang gemar nasik dagang je akan tau apa yang aku ras amasa tuh..hahahahaha
pok pin siap tambahkan kuah lagik tau... sebenar nya.. pok pin siap offer nak tambah kan nasik... emmm mesti dia nampak aku agak pelahap masa tuh kan..hahahaha... weiii..bukan senang tau.. nak dapat nasi dagang cenggini... dah lah makan kat dungun plak tuh.... hahaha
ini pulut cawan... kat kl pun ada kot... tapi... emmm being me... kalau dah tetiba selera nak makan tuh datang kan... errr...bukan aku selalu berselera ker..ntah..aku pun kurang pasti lah... err... apa yang pasti... aku adalah menghabis kan jugak lah pulut cawan nih sengsorang..selepas.. takde orang nak usik... bila aku offer...
my sister ordered nasi minyak... nasi minyak trg nih lain sket kot... sebab aku ada kawan skolah yang nak makan nasi minyak pun kengkadang dok carik nasi minyak terengganu... emm aku agak kurang arif ye....
minum kopi... emmm... bestt woo... seb baik banyak agenda nak makan... so aku berhenti di situ lah makan2 kat kedai pok pin nih....
actually ada lah beberapa menu lain lagik kat kedai pok pin nih.... nasi lemak... semua tuh ada lah.... tapi.. kalau dah sanggup bertolak pepagi dr kl... untuk bekfast kat dungun... mesti lah nasi dagang pilihan ku kan... hehehehe...
so kalau korang lalu kat dungun nih... singgah2 lah rasa makanan kat sini... :-)




Comments

Dy said…
Ohhhh tidakkk...kenapa kau letak iteww gambar2 nasi dagang n nasi minyak yg best tu...uhukkkksss....
adenium said…
dy - hahahaha... saja nak suh awak balik kampung cuti skolah nih... bleh singgah... tapi series sedapppp hahahah
*ayu the sun* said…
jeles!!!! kna bawak i one day ok? alamak! plan johor x settle lagik berangan ganu laks.
:P
Ayu Zuraida said…
xpe2..jom jln kat ganu next year..tahun melawat terengganu..hehe..pdai2 jerk reka..:P
adenium said…
*ayu the sun* - err.. i dah ajak masa nka g arituh ..ehehhe... cepattt plannn hehehe..

ayu zuraida - tgh plan nak g lah nih...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam