isnin lagi...

dah mula minggu baru lagi... kalau hari isni nih... memang lah aku cukup tak suka... korang pun kan... jranag sangat lah yang suka hari isnin nih... kannnnn..kannnn.. mana taknya... dah seronok2 tinggalkan ofis... berhujung minggu.... tetiba kene buat keje balik.. dah plak tuh... biasanya...kalau isnin nih... mula lah nak kene submit itu lah... ini lah... macam2 lah.....

aku kalau urusan yang memang diserahkan pada aku... memang aku tak akan buat lah meeting ke..formal diskassion ngan org luar ke... atau yang sewaktu dengannya... pada hari isnin... aku mesti starts with tuesday...hehehe... sebab bagik aku.. isnin adalah hari kerja untuk aku buat kerja tanpa libatkan org lain... hari aku monitor mana yang perlu..sebab dah dua hari tinggalkan kerja... hari untuk aku buat persediaan untuk selasa... dan hari untuk buat kerja2 penting.... hah bleh gitu.... ikut suka aku jer kan...hahahahah

mungkin sebab persekitaran kerja aku cenggitu...so bleh lah kot aku buat cenggitu.... tapi banyak kali jer... hari jumaat... ada jer kerja yang nak pada hari isnin... which is aku kene lah belek2 kerja tuh pada ujung minggu.... alah...bukan tiap minggu pun.... kecoh jer lah aku.... hehehe

tapi kan... kenapa erk.. kalau isnin jer orang asyik nak cakap... emmm monday blues lah... itu lah..ini lah... yang pasti semua macam takde mood lah nak kerja kalau isnin.. padahal minggu lepas pun dah ada isnin... dua minggu lpas... bulan lepas... tahun lepas.... isnin tuh tetap gak datang..kenapa kita masih tak get used to monday lagik erk...?? pelik aku... pelik kat aku lah... bukan kat korang...hahahaha...

sebenarnya... aku cuba gak nak jadikkan isnin tuh macam hari sabtu atau ahad.... heheheheh....tapi tuh lah... masih belum berjaya.... kenapa erk... macam mana nih....

emmmm apa lah yang aku bebelkan nih korang.... hahaha.... isnin korang jadik lebeh teruk lepas baca entri nih dah lah...hahahahah....

so... selamat hari ISNIN... dan .... esok adalah hari selasa.... :P





Comments

cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.
lama tak singgah.
busy sikit sbb nak exam.
petang tadi dah settle exam.
legaa..

kisah monday blues ek.
tu mind set je tu.
hik2x..
ceaa..
pada hal ayat utk sedapkan diri sendiri gak.
-___-"
adenium said…
cik syahira - wahhh dah settle exam... emmm best nya..lega kan...patut lah dah takde rasa nak monday blues..hehehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan