labuan.....

huhhh tetiba citer pasal labuan kan... actually i was in labuan sun-wed ... atas urusan kerja ye... so.. sebb tuh aku tak buat catatan perjalanan.... hehehe....
since this is not my first time kat labuan... so ..aku dah bleh agak itu ini kat labuan lah kan...

labuan nih kecik jer... pulau... so pusing keliling ko nampak laut....emmm itu yang aku suka.... aku suka tgk laut jer... mandi laut tak suka lah....

emmmm sampai ke minggu depan... korang mabuk lah aku citer pasal labuan jer kan...heheheheh

nih kampung air... patau patau 1.... ada dua patau patau ye... yang nih... memang untuk pelancaongan... so kalau orang nak tgk... bleh lah datang sini... infact.... siap ada homestay tau....so... tempat nih... memang aku dah plan nak g....so... lepas keje... aku terus mintak dorang bawak g sini... aku suka lah jalan2 kat atas kampung air nih.....

aku penah ada pengalaman dok kat kg air... tido semalam dua cenggitu lah... tapi kat sandakan...

pak supir yang bertanggungjawab membawa kitorang kesana kesini... adalah sgt baik.. dan memahami kehendak kami... thanks en awang... masa beramah tamah ngan en awang nih... aku tanya lah....
aku : en awang orang labuan ye...?
dia : tidak, orang sandakan...
aku : ooo.... dimana..(cas cas tau familiar lah sgt ngan sandakan kan...)
dia : di batu 7 ... di tinosa 1...
aku : .. owh...(gaya haziq)...
dia : macam rau bunyi nya tuh...
aku : ya... saya pernah jugak pergi sana di.. *tuttttt* (sebelah kg en awang tuh jer..heheheh)...

ini adalah selingan sahaja ye..hehehehe

kat labuan nih... adalah a few tempat untuk dilawati..macam taman burung... museum marine... war memorial... surrender point (jepun) ..chimney... dan lain2 nya lah.... tapi trip kali nih... tkde lah sempat kemana2.... tapi kan aku dah penah gi labuan nih... so.. aku dah kaver lah tempat2 tuh....
labuan nih kecik jer... so...kalau nak visit sini... 2 night tuh dah cukup sgt2 dah... kalau tambah hari...bleh gi brunei gak... naik feri.... emmm..... sejam gitu jer....

kat labuan... aku rasa..pelancongan nya pun tidak terlalu hebat... sbb tak banyak sgt pun hotel.... perikanan pun... kurang... mahal wooo seafood kat sini... kalau korang nak compare ngan kk... sandakan... semporna sumer tuh kan.... tapi... negeri nih banyak minyak lah... hasil minyak ye...
so.. sana sini..ko bleh nampak orang ngan 'overall' nya attire tuh... macam2 kaler... kuning...merah... putih.... biru... macam2 lah... so kat hotel pun kebanyakkan depa gak yang penuh....
menurut sumber... lebih separuh penduduk labuan nih.. adalah orang luar....so...kalau time cuti... macam lengang lah jugak labuan nih....
labuan kan duty free... so imported stuff adalah murah... macam coklat... liquor... car... mana2 yang import lah....
kalau korang tatau nak g mana ...masa tgh offer tambang murah nih kan... g lah labuan... seronok tau.... i luv the smell of the sea.... dan..bandarnya bersih...




Comments

zOe said…
ko gi labuan eks hehe..nurul anak usu saadiah kan study kat kolej matrik sana tapi aku rasa masa ko pergi ni dier balik cuti kat kch kots ..nway ko tak try soto sana? zaman aku pergi dulu soto sedap la sana..kain/coklat/electronic goods murah gak dulu lah..berzaman dah aku x pijak labuan tu
adenium said…
zoe - laaa... si nurul kat situ erk... tuh lah tapi skang dah cuti kot.... aunty dok senggsorang ;ah skang nih eerk...
zOe said…
usu dok ngan si ata tu ..tapi ni ata home alone ..usu g naik haji w my mom :) ..girls only trip this time
adenium said…
zoe - oppsss...lupa plak adik ko ada situ....
eh bila berangkatnya dorang...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan