makan -makan di terengganu

kali nih kesah makan2 di trg pulak.... huhhhhh tak sah kan aku kalau g mana2 tak cuba terai test makanan ... nih kalau kat trg... bukan terai test lah dah... dah biasa selalu makan.... so... itu memang saja carik makan lah.....
seawal pagi aku dah bekfast... later aku citer... sebab itu aku buat food review...heheheheh... kan ker disebabkan aku pergi ke KT ... so kitorang lunch kat kedai MAT BINJAI nih.... actually i happen to know pasal kedai nih dari jln2 carik makan lama dulu kot... dulo pernah lah redah sambil tanya kengkawan... so nih kali kedua ke... ketiga gitu lah aku kat sini...
actually dah dekat2 nak sampai KT pun.. baru aku sebut kedai nih... since .. meme just had simple bfast.. dah memang dah lapar..kitorang singgah lunch kat sini..... aku dok makan daging bakar jer... tak makan nasi..sebb nak simpan space untuk next destination..heheheh

ulam2.. banyak gak... style makan kat sini...macam yang ala2 restoren padang tuh... dia akan letak lauk banyak2... ko pilih lah mana yang ko nak makan..... telur penyu pun ada tau.... tapi...kalau korang nak buat nasi campur pun bleh gaks.....
semua ikan bakar....sotong bakar.. macam2 lah.... aku teringin nak makan sayur gulai lemak putih... tapi sebb pagi dah makan nasi dagang... kang jap lagik nak makan ikan celop tepun... so... aku takde lah makan nasi... len kali jer lah kan..hehehehe
sotong bakar ngan daging bakar... best...... aku meratah lauk jer.... hehehehehe
lepas g pasar kedai payang.... kitorang g makan ikan celop tepung.... bleh kata...kalau g KT...memang aku tak miss lah g teluk ketapang... nih ..kalau korang nak tau... dekat ngan airport tuh jer.... betul2 belakang airport.....
aku selalu singgah kat kedai. ICT (ikan celop tepung)..tuh jer... sian mem...rupanya she never been here... biasa kitorang jer gi KT... tak bawak dia pun...hehehehe
ikan selayang a.k.a ikan sardin celop tepung... fave aku nih... aku lebih suka ikan nih dari ikan kembung... sbb kat sini biasa aku jumpa ikan kembong jer... so dah jumpa kat sini.. melahap jer lah kan.. err... dua 3 jenis ikan jer yang aku kenal pun... hehehehe
kopok lekor ngan cucur pun ada.... meehoon pun ada jugak... kalau korang tak biasa meratah lauk cenggitu jer kan... ehhh betul... penah dulu.. aku dtg ngan kawna kat sini... dah ambik sumer2... bleh dia tanya...'makan cenggitu je ke.. tak makan ngan nasi erk...?' ....
ini adalah pusingan pertama.... hahahaha.... lps tuh dah makan nak snap gambar dah... sebab makan itu lebih indah.... heheheh
ohh ye... gerai ikan celop tepung nih bukak dri jam 2.30pm - 7.30 pm.... so... kalau korang g KT gi lah singgah sini.... try makan kat sini.... kalau korang penggemar seafood ... memang korang tak regret lah...hehehehehe


Comments

atty's said…
sedapnya ikan bakar..ade ulam lak tu..
adenium said…
atty's - kakty...kat sini memqang ras amacma makan kat umah jer... lauk kampung abis... heheh
adenium said…
atty's - kakty...kat sini memqang ras amacma makan kat umah jer... lauk kampung abis... heheh
itangmanih said…
sama la...kalu pi KT,mesti pi mkn ikan celup tepung tu...rest mat binjai tu br penah pi skali...
adenium said…
itangmanih - memang tak sah kalau tak singgah ..kan mareld..heheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam