food review : soya station

wahhhh....lama tak tgk gambar makanan kat blog aku kan... emm sampai aku sendirik pun konpius lah... blog aku ke nih... asyik tulisan jer.. takde langsung gambar makanan lately... hahaha.. betul .. memang ini blog aku ye...almaklum lah... konon skang kurang sekt makan... kurang sket jer... sbb tuh tak gak kurus lagik..hahaha...
emm kali nih aku nak buat review pasal soya station nih... tak bleh sebut review actually sbb aku tak try banyak food pun...
aku happen to know bout this soya station masa tetiba dapat mms ...series...aku tatau pun langsung pasal soya station nih... sebab aku nampak banyak van lori kecik duntuk dorang jual merata gak kot.....

my kazen was in KL last weekend.. so pagi tuh.. bangun tido adik aku dah koll tanya nak bekfast mana... sbb adik aku nak pick me up.. so aku just cadang dtg sini... seb baik my osmate tau soya station nih katner.... cehhh sepelaung jer dari tempat tinggalku... heheheh
nasi lemak kat sini di masak ngan soya... wahhh... bila makan nasi lemak tuh.. rasa guilty free jer.. (hahaha.. ayat orang taknak bagik rasa bersalah kannnn...)... series... lite sgt rasa.... tapi tetap nasi lemak kan... korang tau kan... SANTAN itu is a big culprit dalam diet... so why not guna soya kan....heheheh... nih kazen aku nya.. ... lauk jantung pisang tuh... besttt,....
ini aku nya nasi lemak plak... yeee... aku makan nasi lemak... ye.. mamang lah aku kata aku diet... tapi memang aku makan nasi lemak... ye lah... nnt aku buat double triple exercise...hehehe... korang tau tak.. tetiba aku nampak daging masak ala2 RENDANG PADANG .. yang aku makan kat umah orang keje suratkhabar nih.. dan rasanya...not bad... sedap... (errr...ada ke aku cakap tak sedap pasal makanan erk..heheehh)
adik aku punya mee+meehoon goreng.. n rendang padang tuh jugak... mee adalah biasa saja..... emm gambar2 kueh tak sempat nak ambik...
soya aku... fave aku lah air soya nih kan... yang gula merah plak tuh......kat sini... ada jugak jual nasi ayam... bagai lah... cuma aku nak dtg lagik len kali... nnt aku terai lah yerk....
kedai nih jugak.... bukak 24 jam ye.....




Comments

zOe said…
aku part ko buat food review rajin la nak komen kan ..sepelaung jer yer dr tempat tinggal mu? exact location? hehe...kasi review kena kasi physical address n phone no kedai sekali :P
adenium said…
zoe - aku tak reti sgt lah kd nih...addressnya cenggini.. dr carlina... lps gate buat u-turn... sampai traffic lite.. ke kiri... nampak traffic lite lagik... ke kiri..tadaaa.. kat sebelah kanan tuh lah soya station...hahah.. blom siap betul lagik kedai nih arituh...soon... aku buat review lagik..hahaha
^faridfaridah^ said…
aku pun!!hihihi psai ang kata sepelaung ja dr umah ang..tgk lah ang bg direction mcm ku tau sajork..ni kat area umah aku ni..yg kat deret kedai br siap..ntah bila nk p test..nmpk sedap!!
adenium said…
faridfaridah - nnt korang2 balik dr oversea kita g redah erk..hehehehe
yanna said…
hehhe... nampak cam sedap jerk kan...nak try gak lah...
adenium said…
yanna - yess... nasi lemak ngan lauk2 tuh..not bad... terutama daging nya tuh...
kene try... :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam