niat di hati...

lately banyak mende yang aku kene reschedule... itu ini... tarik sana tolak sini... tambah itu ..slash yang ini... macam2 lah... ada yang kene tangguh.... ada yang kene cancel.....
ada sesuatu di dalam hati... yang sudah lama kupendam kan.... cuma... kata orang .... kita hanya mampu merancang... hanya tuhan yang menentukan... bila dah kata tuhan yang menentukan segalanya... aku pasrah lah... macamana usaha pun... tetap tidak boleh dilaksana... tetapi tetap ada niat dihati....

tapi akhir2 ini... sudah terdetik pulak di dalam hati... selama ini... macam biasa jer.. so pikir lah jugak... macam tuh lah... sampai ada lah yang dok kata itu ini... tapi dia tau ke.. semua itu tuhan yang menentukan.....

tapi bila dah terdetik di dalam hati... ada lah antara yang terdekat denganku yang dah tahu.... adik2 aku.. dan sahabat terdekat....

tetiba aku wanna share this with my big bro... yang kat paris tuh... aku text dia... his immediate reply ..touching me....

"......... , x de masalah, kan Allah tetap ada dgn kita. Sid, no worries, ............ . Cuba tau, ......? "
thanks bro... i miss him... miss my big brother... lama tak borak2 gelak2 ..... :-)

bila sudah terdetik di hati... ada niat di hati.... Ya Allah..makbulkan lah....



Comments

atty's said…
semoga allah memakbulkan apa yg sid cita kan .amin
she's ayn said…
amin...sy doakan jugak..lastik xmas carol...
adenium said…
atty's - insya allah kakty .. :-)

she's ayn - insya allah.. thanks.. :-)
zOe said…
tour europe ka g naik haji? ..hehe ..aku kan rajin bab meneka dan mengisi tempat kosong ni ..faverit ..ada satu lagi jawapan aku nak isi tapi yg tu biarlah dulu..kalau ko nak K _ _ _ _ N haruslah aku dah dpt gosip w/pun jauh di sini kan hehe
adenium said…
zoe - hahahah.. ko bukan saja suka meneka... tapi kadangkala hampir tepat pulak tekaan tuh... for sure ko yang jauh akan tau dulu kalau aku nak isi kan kekosongan di jiwa.. hahahaha (bukn tempat kosong dah nih... hahah)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan