adik nak jadi pharmacist

pharmacist...??? emmm satu cita2 baru..hahahaha.... bukan aku lah... adik aku meme tuh.... adik bongsu aku tuh.... she is 17 ... gonna seat for her SPM really soon... tak sangka... kejap jer.. kalau dulu kitorang selalu treat her as a little girl... mesti dia cakap...'adik dah besar lah... ' hehehe...


meme nih.. darik kecik sampai lah dh f5 nih pun cita2 nak jadik polis... 'ketua polis wanita ' pertama malaysia... emmm... cenggitu... tapi kitorang macam tak give full support dia nak jadik polis... kenapa ntah... meme memang dok tercongok lah depan tv tgk citer gerak khas dolu2... berangan nak keje kat bukit aman bagai...


cuma baru nih... aku dengar dia dah ada cita2 lain.... one day aku koll tanya lah.. nak jadik apa..

'adik nak jadi pharmacist' ...

wahhhh... baguss.. bagus... tapi kalau haziq tanya meme cakap nak jadik doktor... mungkin takut haziq tatau apa pharmacist tuh kot....harituh saja lah masa koll achik dia.. suh haziq tanya achik nak jadik apa bila besar2...

jiq : achik nak jadik apa..
achik : achik nak jadik dr...

jiq : kenapa pulak?
achik : (meme dok cakap lah kenapa..)
jiq : dulu achik nak jadik polis kan.. kenapa tak jadi pulak..?
achik : sebab jiq dah nak jadi polis... achik takut lah...
jiq : owhh....


cenggitu lah adik bongsu aku... being the youngest in the famili.. yang hampir semua apa yang dia nak ..dia bleh dapat... ye lah.. semua lah yang dia nak dia bleh dapat.. cuma kalau mende yang kitorang rasa takde pekdah jer... kitorang buat tatau... so...kadang2 bit spoilt jugak lah kan... normall lah yang bongsu kot kan....


so meme nih agak sungguh lah memilih dan taste nya agak lah best lah jugak... mengikut sapaaaaa la tuh kan...hehehehe ....bukan apa... kalau nak carik beg skolah pun...kadang2 dah abis pusing satu 1 utama pun takde jumpa yang dia nak.. kalau dia dah kata dia nak yang kat klcc... bleh gitu... itu baru beg skolah... kalau nak beli tshirt ke hapa ker.... baik beli yang biasa jer.. kalau tak.. emmm... jadik hak milik org lain lah ... emmmm ..meme..meme......



apapun itulah harapan terakhir keluarga... yang masih belajar...yang lain sumer dah keje....
semoga meme akan terus berjaya dengan cemerlang....

Comments

Ayu Zuraida said…
meme..GOOD LUCK..
atty's said…
bagus ar cita2nya tuh ..semoga berjaya..amin
adenium said…
ayu zuraida - esok meme SPM

atty's - insya allah kakty .. :-)
Ayu Zuraida said…
"achik berdebo-debo".kata haziq kepada achik..hehe
adenium said…
ayu zuraida - tepon gak cakap semalam....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan