parking punya citer

nih aku nak citer pasal parking... kan lately aku dok kat apartment tuh... huh punya lah masalah parking... memang masalah lah... kalau balik lambat sket... siap lah kan nak carik parking.... tuh lah jugak sebab yang aku malas nak kuor malam... kalau dah balik... dok umah diam2... kang kalau kuor.... silap2 takde parking plak aku kan... kengkadang..sampai suh kawan aku dtg park kat tempat aku.... hahaha..cenggitu skali...
masalahnya... kat situ.. setiap umah satu parking lot jer... ok lah tuh... dah tuh... ada yang dikhaskan.. tapi tak berisi... takleh ke mgt survey2... mana yang tak occupied... open untuk yang perlu kan....
kang kalau main masuk jer... kang jadik kes lagik ..hehehehe

sebenarnya.. yang jadik masalah... ada gak yang tak guna lot dorang walaupun ada... sebab lot dorang jauh sket jer... nak gak park depan mata... naper aku cakap cenggitu.. aku tgk.. selalu dii dok park kat lot yang jauh sket jer... tapi ..bila awal... dai main park kat yang free nih.. abis camno...?? mana yang takde parking nih nak park kan...

kalau nak g kuar balik lepas balik umah tuh... emmm ...dua tiga pat kali lah dok memikir.... kang balik kot take parking... dah kalau kuor gak... park jer lah mana2... yang akan menyusah kan org nak kuar pagi sok... asal tak tempat org kan...

irritating jugak tau... kalau kita nak parking takde space... tapi ada banyak jer parking yang kosong.... tapi takleh nak masuk.... nak kene buat complaint lah nih kot kat mgt....emmm...



Comments

atty's said…
tak dpt bayangkan ..kalo kty kena parking cam dlm gambo tu ..huhuhuuhh ..
Harry said…
mayang...mana2 parking yang kosong tu.. aim .. penghuninya bujang n hensem... then parking tempat tu... tinggalkan nombor telefon...nanti dia contact la awak...hahahahaha...
gurau jer.
cik syahira said…
assalamualaikum kak sid,

sy pun ddk kat tempat yg limited parking space ni.
mmg bercinta la nak cari parking kalau balik lewat sikit.
selalu double park je sbb semua org buat mcm tu..
tp tak tarik hand break la.
pernah juga org double park sy dan tarik hand break.
luckily member ada kereta, tumpang dia je la..

sy pun ada experienced parikng mcm kat gambar tu.
nasib baik drive kancil, sikit-sikit boleh lagi gerak.
tu pun dah berhempas pulas berpeluh-peluh dalam kereta nak keluar dari ruang yg sempit tu.
isk..
taubat la tak nak pergi lagi rumah kat area situ..
adenium said…
atty's - hahahah kakty... parking perlu diteruskan... cmne tuh...

harry - alah.. takde lah yang berciri cenggitu... kalau tak dah buat dah..hahaha

cik syahira - jadik.. jgn parking merata...kang kene jalan kaki..hehehe
zOe said…
siann siann..tu lah patutnyer playground tepi apt tu buat parking area jer..buang tanah jer buat playground luas2 no..tak pun mu parking kat masjid situ jer la..pepagi leh g kuliah subuh then bru turun keja hehe
adenium said…
zoe - emmm baiklah... mulai minggu depan aku akan park kat masjid... hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam