kerabu

korang suker kerabu tak...?? aku tgk jeis kerabu jugk lah.... harituh kan... masa kat bazar ramadhan setiawangsa ada satu gerai tuh dok jual macam macam kerabu tau....tapi aku tak sempat nak beli pun lah....
aku lately nih... suka lah dok makan kerabu... sebab nya... kan aku sedang berdiet...hahhaha.... ok lah kan... makan kerabu nih....dah berapa hari aku asyik dok makan kerabu mangga jer.... tapi jangan lah kerabu yang banyak cili api yang dipoting kecik2 tuh... sungguh aku tak suka.... kalau pedas2 sgt macam mana aku nak makan kan... tapi ada satu kerabu mangga nih... kat plaza damas.... sungguh sedap... betulll ....


kat atas tuh adalah gambar kerabu suhun.... (glass noodle),.. harituh kan.. kat satu kedai nih... aku tgkmenu dia... ada macam2 jenis kerabu kat kedai tuh... kerabu maggi pun ada tau... tapi try kerabu suhun tuh.... nanti bleh lah aku try kerabu2 yang lain plak....

kerabu nih kan healthy... so aku yaang tak reti makan salad nih... dok makankerabu lah plak kan... dlm usaha nak menjaga berat badan nih..hahhaha.... tetiba lah plak kan....

dulu aku ada lah jugak try2 buat kerabu nih... tapi emm tak menjadi sgt lah... give up sungguh rasa.... sebab nampak mudah... tapi tak berapa nakmenjadi... :-( ... kena cuba lagik lah.... dah... kata pun nak makan yang healthy jer skang kan...hehhehe




Comments

yatie said…
i pun suka kerabu.. paling suka kerabu pucuk paku and kerabu betik... sedap tuh
Umi Rose said…
ahahaha...i pun sama...tgh aim nasi kerabu hujung minggu ni...i boleh buat kerabu..hehe...nak belajar???
Munirah Abd said…
sila statekan nama kedai plissss

hehehhe...oh kerabu..oh kerabu

eh eh kak layout apa sudah jadi???
ke saya punya view yg cacat
Lyn Yusoff said…
omg!! i love kerabu too..
klu ratah cam gitu pun sodap.. hehe
kt umah Lyn rajin gak mak buat.. especially kerabu pucuk paku..
marveless woooo..

kerabu suhun nmpak sedap lah sid..
address plzzzz
adenium said…
yati - sebut betik.. tetiba i ingat rojak betik..heheh

rose - nak belajarrrrr.. nak belajarrrrr...

minurah abd - tgk godak lagik nih dik...
kedai itu.. adalah pucuk paku namanya... kat ttdi..

lyn yusoff - ye betul lyn... bestt kan ..
\itu kat kedai nama..pucuk paku ..kat TTDI..
Harry said…
mayang...
join me... just like nuffnang...

copy n paste..

http://www.catcheye.com.my/?r=3500
adenium said…
harry - so.. should it be paste in my blog?? emmm if it is... i'm not glitter to nuffnang anymore....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam