haziq di taman burung

ini adalah citer lama ye... masa raya ketiga..heheheh... dok kl mana lagik nak g musim2 raya nih.... seb baik tak g zoo negara.... hehehehe
haziq adalah sgt seronok ye.... g taman burung..... dua tiga hari sebelumpergi tuh dia dah asyik sebt 'taman burung' jer.....

sungguh lah suka dan kecoh haziq bertanya kan..... sebenarnya ini adalah satu pembangunan yang sihat..... yang tak tahan... kalau dia tak tanya... tapi kita bagik fakta kat dia...hah mula lah.... soklan...'kenapa'..'sebab apa pulak' bla bl bla lah kan.....
aku lupa lah baper nak kene bayar kalau nak masuk.... kalau untuk orang takde mykad or mykid... kalau tak silap... rm42(D) dan RM36(K) ...kot... tapi kalau ada mykad n mykid... atau lebih senang cakap... warganegara malaysia.... dewasa RM15 dan kanak2 rm6

masa nak masuk nih... aku dah hangin ngan yang dok jual tiket tuh.... yang kitorang dewasa... adalah mykad... tetiba lupa plak nak bawak mykid haziq... dah dia taknak bagik haziq bayar rm6 jer.... hangin lah aku....'hello....kalau dah yang dewasa sumer ada mykad.... sure lah budak tuh malaysian gak kan.... bukan lah kesah sgt jugak... kalau kitorang bayar rm15 untuk dewasa... dan rm36 kot untuk haziq.... ada ke bagik resit... takde kan.... emmm so camne.... last2... dapat gak rm6 untuk haziq... lepas aku hangin...hahahahah
haziq : abah... kenapa ..bla bla bla...
abah : sebab ..bla bla.bla ...
haziq : owhhh..... (respon standard haziq lah ni...)
merak nih adalah sungguh tau yang aku memang nak masukkan gambar dia dlm blog.... sodia kembang2 kan bulunya...... CANTIKKKKK
nak feed fish nih kene beli food tuh... tapi kene guna 2 keping duit 50sen... puas carik tak jumpa.... kesian haziq... beriya suh carik...hahahah... takde.....last2 tak dapat lah haziq bagik ikan2 tuh makan....


lepas tgk burung...nak g tengok monyet plak.... kalau nak tengok monyet nih... adalah free ye... takyah beli tiket...hehehe....
emmm not bad jugak... banyak jugak burung2 peliharaan....tapi kalau masuk almostem50 tuh macam ahal lah... sebab tempat nya...masih banyak yang perlu dipertingkatkan tarapnya......
apapun... kalau korang tatau mana nak g..... g lah taman burung nih..... buat lah lawatan dlm negara kan....









Comments

Harry said…
bestnya gi taman burung...kat mana tu....
hehehehe... saya dah update blog.
adenium said…
harry -welcome back to blogging world..hehehe
taman burung tuh kat lake garden
Ayu Zuraida said…
jiq tinggal mklang..xnk ajk jiq g aquaria..:P
adenium said…
ayu zuraida - jiq ajak orang lain g aquaria...
Ayu Zuraida said…
xnak ajk jiq g naik kapal pklang..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam