kuali pon nak beli kat IKEA kerrr...??

kalau citer pasal IKEA nih kan korang.... SATU KETIKA DAHULU... aku sungguh lah taksub... masa tuh... umah aku baru dah nak siap... so mulalah nak deco macam2 kan... pada ketika tuh... mana ada harvey norman ke... macy ke.... home kat jusco pun aku tak pasti ada ke tak lagik masa tuh.... kalau ada pun baru nak mula lah kot...
dah IKEA nih jer yang ada... so... asyik lah sungguh nya aku kuar masuk ikea nih.... masa tuh kan aku tak keje.... cuti belajar... so weekdays lah aku masuk ikea... so takde lah nak sibuk2 ngan sesak2 ramai orang... tapi weekend g jugak.. kalau kawan2 ajak..hahhaha... taksub sungguh kan....
sebab tuh masa mula2 masuk umah tuh... kawan2 aku tanya... umah ko nih... IKEA taja ker... hahaha... umah takde barang... ada satu dua barang ikea pun orang dah nampak kan...hahha

arituh aku g IKEA... hajatnya... nak g beli kuali jer... hahhhhh... kuali pun nak beli kat ikea ke.... actually aku nampak kuali tuh masa aku g beli tupperware utuk meat ball....tup2 hari nih dah naik sket plak rege dia...masa tuh... sbb pikir lebih kat meat ball... takleh pikir nak ambik tak kuali tuh... tapi bila dah balik... asyik dok teringat ingat jer...

tuh lah aku kuali yang aku beli.... dulu penah nak beli tefal... tapi kazen aku yang tukang massak tuh cakap ...'buat apa nak beli yang mahal... yang 5 6 puloh hengget dah lah...awok pun nak masak nasi goreng jer...' hah..katanya.. aku masak nasi goreng jer ye..heheheh... so sbb tuh aku dok teringat sgt nak beli yang kat ikea tuh... sbb ..murah... 25 hengget jer... siapdua lagik aku beli... tgk tuh... meja gantung.. alas kaki...tuh pun dari ikea... abis camno...

bukan tuh jer.... couch.... rugs...coffee table... gelas2 perhiasan yang ntah haper2 tuh... sumer aku rembat dari IKEA....

beg laptop aku..... cushion yang letak dlm kereta.... semua lah aku rembat dari IKEA... macam takde tempat lain dah......
hah cenggitu lah macamana aku taksub sgt kat IKEA nih dulu..... DULU lah kan.... tuh tak masuk lagik katil... laundry bag... bekas sudu... hish... apa lagik... kalau bleh nak hangkut lah semua yang ada kat IKEA tuh nak letak kat umah......
tapi skang....mana yang kene ngan budget aku.... kene ngan taste aku... aku rembat jer... tak kira lah mana dtg... tapi biasanya... home concept yang lain nih mahal sgt... sbb tuh aku dok IKEA jer jugak kot.... dah itu jer yang mampu...



Comments

Ayu Zuraida said…
kuali tu wape rege kak?i pun dh plan nk g rembat brg2 kat IKEA utk letak kat umah sewa nnt..yela..umah sewa mls nk deco lebih2..cewah..mcm byk duit je nk deco2 ni erk..hahaha..
BaiDuRi said…
hahaha..tgk tajuk pn dah nak gelak besarrr!!Mcm pernah dengar jer soalan camtu...Maklum ler..hakak beli periuk blanga termasuk kuali kat kedai brg plastik jerr..

IKEA patut amik awak jd duta derang la..dpd nak hangkut semua yg ada kat ikea kat rmh awak, baik awak hangkut umah kat dlm ikea tuh jer..plg tak, jd model kat set bilik tidur/dapur/living area derang tu..Err..dulu masa IKEA wat event yg spent overnite kat sana tu, awak join tak??
Munirah Abd said…
saya rase saya pun hampir mengikut jejak langkah akk..
sbb saya asik lah browse ikea punya site tgk apa yg discount bagai
dpt gaji g beli sikit2x..hahahha
Gina said…
Salam Ayu..
Gina kalau pegi IKEA mmg tak sah kalau pegi ngan tangan kosong..ada aje nemda nak belinya
adenium said…
ayu zuraida - takde lah mahal pun kuali tuh.... cek kat katalog....

baiduri - errr..tak join pun..hehehehe

munirah abd - hah..gaji nih pun ada nak beli sket nih...hehehe..nak join..?

Gina - ye betul.. tak sah kalau tak hambik apa2... errr.. Gina..it's me.. Sid... not ayu..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan