lebuh raya

masih ada raya kan... so bleh lah aku citer pasal LEBUH RAYA..... hehehhe... so kepada kEMENTERIAN pENGANGKUTAN... yang meluluskan pembinaan lebuhraya lebuhraya di malaysia ini..... ada yang perlu berterima kasih ye... hahseahah... tetibajer kan.....

sebenarnya... saja nak cakap pasal DUKE ... putera raja ke.... DUTA-ULU KELANG EXPRESSWAY... aku rasa.... memang expressway lah.... sebab DUKE nih lah buat muka aku ada jer kat umah adik aku kat setiawangsa.... tak sampai 10 minit pun.... compare dengan jalan lama dulu.... kalau dulu.... banyak kali aku kene pikir kalau nak g setiawangsa.... ye lah nak tempuh keramat lah... kalau lalau kot AKLEH tuh pun.. dah stuck kat traffic lite lah plak.... kat jelatek... tak kira lagik stuck yang sebelum2 tuh kn.... emmmm...

DUKE nih... ko lalu kot atas... cehhh macam naik kapal terbang jer.... eh jap... korang ingat tak.. kalau dulu2.... masa skolah dulu.... kalau masa kelas lukisan... cikgu cakap... 'lukis keadaan zaman 2000' .... wahhhh mula lah kan... ngan kereta yang bleh terbang lah... macam2 lah... ehhh ke korang tak penah imagine gitu...??? heheheh... takkan lah aku sorang jer kan... mesti ada gaks... agaknya... ini lah yang kiter sumer cuba nak sampaikan ..ye tak... cuma masa tuh... tak tercapai dek akal pikiran nak bayangkan lebih hebat...hahahahah.....

memang lah kene tol kan... ehhh .. dah kata nak cepat... nak mudah.... apa salahnya bayar RM2 ...kalau ianya sungguh berbaloi2 ... ye tak.... alah..aku rasa..kita kat KL nih... dah lali ngan tol bagai nih kan.... aku ayng dok kat pedalaman mesia nih.... nak g keje... wajib RM11.20 ... tuh blom kira kalau time lunch gi kuor ikut jalan bertol kan.....

dengan ada nya DUKE nih... kalau dari umah adik aku kat setiawanga ...aku nak balik kampung aku kat BB ... emmm ... 35 min jer dah bleh sampai.... aku bukan buat laju pun..... ok lah... up sket lah.... 45 minit..... mana aku tak suka..... suka2 aku jer bleh g balik gi balik kan....

alah korang.... abaikan lah sket bayaran yang kene dibuat tuh kan... nak jimat masa.... kurangkan ah sket jimat duit... tapi bukan ke duit bleh carik... MASA....TAK MUNGKIN AKAN BERULANG.....

huhhhh.... puji banyak sgt nampak.... aku takde share pun lah..... emmm aku nih layak berkhidmat ngan MOT (ministry of transport) nih...hahahah... public service department... kalau saya bleh naik pangkat ... hantar saya kat MOT ye... skali kene kat JPJ ...padan muka aku... taknak lahhhh... hahaha... mana plak melencong aku nih....???? hehehehe




Comments

cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

ada betulnya tu kak..

kadang-kadang tu nak jimat tol punya pasal sanggup bersesak2 dalam jem, lalu jalan jauh end up duit minyak lak melayang.

if spend sikit ikut laluan bertol dapat jimat masa, tak la spoil mood if terperuk dalam jem.. sehari dua boleh la.. or setahun dua.. if lama-lama mesti bosan kan.

semua ada pro n cont.. bergantung la pada individu yg menilainya.. so far, sy gembira je guna laluan bertol nih.

tp tak best if silap masuk jalan.. ahhaha. pernah gak la nak jimat 2.20 punya pasal end up kena spend dekat 10.00++ menangis gak la..
adenium said…
cik syahira - ye betul betul betul... lagik satu bukan duit jer... tapi stranded dlm jem tuh yang sungguh tak tahannnnn
Liza said…
selamat hari raya sid, dah tak sticky mode lagik, baru ler nak terjah blog kengkawan
adenium said…
liza - selamat hari raya gak .. welcome back to blogging world kak liza.. tuh la pasal.. tgk status FB pun bizi jer...
BaiDuRi said…
err..lebuhraya kat mesia ni bukan di bawah tanggung jawab LLM ker?dan LLM tu agensi bawah KKR??huhuhu..so takmo dtg KKR?hehehe..kita wat imatec no.2 kat sini..
adenium said…
baiduri - hahhh..?? silap ye... adoiii... KKR... imatec no2..??? emmm macma menariks.. hahaha... bilanya lah tuh kannn hahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam