bajet 2010

nak share sket pasal bajet yang dibentangkan oleh PM kita jumaat harituh... sebenarnya ini ada lah semua orang pun tahu.... just to share this statment..

"Bagi mencapai tujuan ini, Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN), Bukit Kiara akan distruktur semula sebagai pusat kecemerlangan ilmu bertaraf dunia"
"Dengan ini, INTAN Bukit Kiara akan dinaik taraf sebagai 'School of Government' dengan kuasa autonomi, ditadbir secara professional dibantu tenaga pengajar berpengalaman dan menjalin kerjasama dengan institusi terkemuka dunia"

statement ini mungkin tidak bagi apa2 makna untuk ramai orang... mungkin mereka yang di INTAN juga sekadar dengar sahaja pernyataan ini.. (MUNGKIN lah kan..)..tapi bagi aku... aku sungguh2 berharap ini akan menjadi satu kenyataan ....
dan berbagai2 perkara juga bermain difikiran ini.... biar lah apa yang berlegar2 di dalam pikiran ini.. hanya berlegar2 difikiran sahaja dulu... malas nak ulas dulu lah....











Comments

zOe said…
hmm it can go either way..but the vision is there..apa lagi sid..do ur phd lah..jom mai states!
adenium said…
zoe - hahaha.. tuh la.. aku pun macam dah nak start pikir apa yang patut untuk my proposal.. :P

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan