facebook ohhh facebook

korang ada facebook tak... hek eleh...sure ada punya kan.... haziq tuh sok kalau dah pandai menaip sendirik pun mau nya terus ada FB kot.... dulu orang dok hangat pasal friendster... emm i do have one tau..hahaha... skang FB plak... aku nih dulu buat akaun FB nih kenapa yek... ntah lah... just because orang ada jer kot... orang add aku.. aku ok jer...so dengan kata lain... takde onjektif yang jelas lah kan....
lama lepas tuh... aku diam senyap sunyi dari FB... sbb dok suka berblog plak... carik idea buat entri kat blog... blog walking.... anything got to do with blog lah kan.... tapi sebab dek tergian dengan berkebun nih.... dah aku tiap hari plak dok FB balik... aku hanyalah berkebun di FARM TOWN sahaja ye..tidak ada kebun2 yang lain tuh...so dah kang tak haverst...kering kontang plak kebun aku... emmm nak taknak... tiap hari lah FB... kecuali tak bekesempatan...
oh ya... ofis aku adalah mem'block' ye FB... sebab FB sudah terlampau popular..hahahaha... ehh ada kumpulan apa tuh...siap ada lagu tajuk FB lagik... dasat nya penangan FB skang nih.... bagus lah jugak kan... apa pun..tetap ada baik buruk lah ..itu korang pikir lah sendirik... malas lah aku nak pikir..hehehe

sebab aku nih tak punya banyak masa FB bagai nih.. takde lah aku ank carik kawan lama ke.. kekasih lama ke... (perlu ker...?..baik carik kekasih baru kannnnn hahahah)... lagik satu alasan.. sebab aku bukan letak nama macam kat IC... so aku expect orang cenggitu... hah.. abis camno nak carik kan.. konon lah nih....

tapi sebab kan raya hari tuh... aku dok kat opis... user takde... wahh banyak pulak masa aku... menggodam FB lah jugak kan... sambil siapkan paper yang boss nak.. (keje tetap buat tau boss..kot lah boss aku baca blog aku..hahahaha).. sekali... dok teringat kawan2 lama kat sekolah rendah....huh cerita tahun bila nih....

actually aku bleh recall 2 3 nama jer pun...kawan skolah rendah aku... cuz lps primary.. aku masuk boarding school.... so terus lost ctc dah ngan dorang... emmm.. tapi... nak jadik cerita.... aku jumpa lah sorang kawan skolaah rendah kat FB.. haha.. dia kenal lagik aku... then jumpa kat dunia nyata nih... after 21 years tak jumpa (huh kalau dah 21 tak jumpa... korang kira lah banyak mana dah umur aku kan..oppssss.....)

cenggitu lah kesahnya... so sempat lah catching up mana2 yang patut... seriesly... ada a few name jer yang aku bleh recall dari nama2 yang kawan aku tuh sebut.... logiklah kan... aku nih... dah lah balik tak balik dah kampung situ.... dah tuh... skang.. kalau jumpa kat town di daerah tuh pun... mungkin tak kenal dah pun...hahahaha

emmm cenggitu lah cerita FB nih.... tapi kalau orang nak carik aku... susah lah kot jumpa.... itu lah yang aku penah dengar... ye lah... nama kat IC aku bukan mayang kannnnn....
banyak gak baiknya FB nih kot... sbb terus jer tgk kat FB orang tuh... kalau nak tau apa2 yang dia reveal kan lah.... kalau tak.. emmm takde gak kan..heheheh....
ada gak isu FB nih... korang pun mesti ada terima macm2 mail kan... apapun... korang pikir lah sendiri macam mana... nabil pun pikir sendirik kan... so... aku selagi tak bercanggah ke hapa ke.. aku guna jer FB nih... so..pls sesapa yang baca entri ni... jgn lah bahaskan pasal halal haram berFB ye... bukan apa... nnt kang jadik lah isu plak... sebab ada dah entri aku yang ala2 menjadik isu... kannn.... sebab sbenar entri nih sbb aku nak tunjukkan aku bleh jumpa kawan aku yang dah berkurun aku tak jumpa... wpun sekampung...hahahaha




Comments

*ayu* said…
tu la kan sid.. asal kita baru suka je ade issue.. aduhai!
yg penting niat babe..
Harry said…
best jugak FB ni...tapi penangan FB ni,,, berkebun lak.. atau bela ikan, susah mau berhenti wooo....
emmppp...patut la..nak add FB u susah... search mayang... tak jumpa..hahahahah.
adenium said…
*ayu* - betul babe... niat meti baik..hehehe

harry - harry...search mayangkelapa sure jumpa... cepat addd....heheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam