supper@warisan

lately banyak pulak entri pasal makan dalam blog aku kan... tapi PERCAYALAH... kehidupan sihatku.... dan usaha untuk menurunkan lagi berat masih seperti biasa ye.... heheeh... betul....
actually aku dah dengar pasal warisan nih... dah lama... dulu... most of friday nite aku akan ada kat uncle don@hartamas... so...snack untuk supper aku biasanya...cucur...ubi kayu... yang kekampungan gitu la.. dah aku org kampung kan... so... bila ada org citer kat warisan nih best...teringin gak nak try.....

malam tuh...kebetulan aku kat kelang.... ikut aunty anje jenguk nenek yang kurang sihat... dah selesai tu...uncle fie nak g supper kat shah alam (aunti tita n aunty anje gak lah) ... since..we're @ klang... i suggessted warisan instead... sumer taknak drive... aku pulak menumpang... dah uncle chik and aunty ruby tak dapat follow... uncle ras join us afterwards....

sebelum sampai warisan... aku diingatkan untuk makan... 'jgn ajak pergi tapi tak makan' ...since dorang pun tau... aku yang mengkontrol makan2 aku nih kan.....


ubi kertok...
ubi kayu goreng
cucur ikan bilis...
lempeng pisang ngan lempeng kelapa tidak ada dlm gambar ye.....
bila tgk kat harga tuh... 1 portion hanya bout rm3... so i dont expect portion nya banyak... hah..dah susah nak ngabiskan... how to get there... aku tatau...sebab wpun i'm driving... tapi arah tuju ditunjuk... dan pasa waktu malam plak... memang lah aku lagik hancus ye.....
so... sesapa yang nak rasa macam supper kat kampung... bleh lah singgah sini...







Comments

*ayu* said…
kat mana ni? klang ek?
adenium said…
*ayu* - yup babe...kat kelang.... errr....nak tukr bfast ke supper kat sini ke...?? hehehe
haya_yaya said…
ooooooooo...(pnjg oo kan..?)
warisan yg iniii...ingatkn warisan ape laa...akak tak sempat nk gegodekingkong blog sume org..tgk smbil lalu je..bz banget..
akak tak penah try ler mkn kt cni.tp member kate sodap..
sampeiiiii atiiiiimu idok ajak akak......ggrrrr...
adenium said…
haya_yaya - camno nak ajak kak yaya... dok seru2 nama akak..tapi tak muncul...silap gosok balang aladdin kot..hehehehe...
jom lah kita date sini....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan