haziq dan scooter

haritu masa birthday haziq kan request bob the builder dan golf set dari maklang... dan thomas dari aku... maklang dah beli golf set tuh... tapi dua tiga hari ni... haziq selalu kacau anak jiran yang main scooter... scooter tuh... yang plastik.. and kaler... kartun2 lah... kadang2... dia tolak budak tuh... sbb dia nak main...kalu budak tu lebih besar dari dia... budak tu mengalah lah... tapi kalau lebih kecik... berebut....

risau jugak sebenarnya... kang takut dia gaduh plak dengan budak2 tuh.... budak2 kan.... pantang lah dia nampak scooter tuh.... nak jadik citer... pagi tuh aku g beli mineral water untuk stok air minum kat umah... tetiba ternampak lah ada jual scooter kat kedai basikal tuh... terus dia nak scooter... aku tgk... yang plastik..macam bebudak tuh main pun dah rm68... tetiba nampak yang steel tuh... rm98... baik beli yang steel kan.....

tetiba maklang dia cakap... kalau haziq nak scooter... tak payah bob the builder... 'ok..haziq nak scooter..' ... terus jer lah bagik dia terai..n maklang dia belikan.... jimat sket ..maklang dia kata... ye lah set bob the builder tuh... mau nya lebih 200... tuh yang maklang hold dulu... punya haziq suka dapat scooter tuh... lps beli terus naik....sambil ikit kitorang nak carik2 barang lagik...

yang best... haziq siap cakap kat aku ' along..haziq tak nak thomas... sbb haziq dah ada scooter.' .. wahhh ... marah lah maklang dia... belikan thomas untuk maklang.... hehehe... actually aku pun tak sempat lagik nak bwak haziq g beli thomas dia tuh....

terus lah dia main jer scooter dia tuh tak lepas2 ... harap2..nak sekolah nanti takde masalah lah... boleh lagik kalau kita tunjuk kindy ... cakap kat dia...nnt skul kat situ.... korang tau haziq tanya apa.. 'skul nih ada menan (toys) tak..?' ....

actually malam sebelum tuh abah haziq dah beli kan helikopter... yang siap belh pusing ..jalan2 bagai tuh... tgk haziq nih... teringat kat my youngest sister... apa sahaja yang dia nak... semua dapat... kalau toys... meme macam boy... nak skate board... roller skate... control car... scooter macam haziq tuh... macam2 lah... so...being a girl kat kg... sebb tuh meme tak ramai kawan kot... bebudak kat kampung time tuh... jarang nak ada toys macam tuh... dan bende yang meme sangat suka... pencil warna... so korang cakap lah.... pencil warna macam mana yang dia tak pernah ada... sampai lah skang... apa sahaja yang meme nak... dalam kemampuan kitorang... sure dia akan dapat... nasib baik setakat nih... pelajaran pun ok.... harap2 haziq esok pun pandai belajar macam achik....








Comments

piayuco said…
punye la ada scooter, smpai umi suh panggil mklang dlm bilik pun pegi dengan scooter..mcm jauh sgt je bilik mklang ko ye..
xpelah..time mklang keje leh la beli pe y jiq nak(y termampu shj)..dulu mklang school lagi..klu ajiq nk pape pun mklang wt pekak je..tp kdg2 kumpul gek duit sbb nk beli kat ank buah kesygn mamalong ni tau..hehe..
cik syahira said…
as'kum.
nak ucap jutaan terima kasih pada GBM. tahniah yer.. saya dah received car sticker redmummy.com again.. tahniah pada GBM yer. keep up the good work! salam ziarah ke blog saya bila free yer di syahirasyahira.blogspot.com dan pinkinpink18.blogspot.com wassalam.
Munirah Abd said…
hehehhe...teringat arr dulu..
masa scooter ni pemes..masa tu saya pom 4 kut..beria la mintak ayah beli konon ckp belikan utk adik yg kecik..padahal saya yg nak men..hahahhaha...
adenium said…
piayuco - makalng...belikan haziq kete proton saga bleh..hehehehe - haziq

cik syahira - welcome shahira...
nnt lepas exam... i letakkan link u skali kat tepi tuh ye.. :-).... kita penah singgah kat u awak tau...

munirah abd - ko memang dik.. dah agak dah..mesti ko nya yang nak kan.... errr...ayah belikan ke...hehehe
piayuco said…
proton saga je ke?kenapa xmintak mazda6 ke..lancer 2.0GT ke..lexus ISF ke..sng skit mklang nk beli..
hamboit2...ingt mklang cop duit ke kat opis tu jiq oii?

klu nk boleh jer..tapi doakn la mklang kawin dgn tokey y kaya raya..n sntiasa murh rezeki..usahkn kete..dgn model y duk kat kete tu skali mklang beli.hehehe...
adenium said…
piayuco - yo lahhh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan