my big bro

tengahari tu.. tetiba aku dapat text mesage ' sorry for late notice, am in KL but will be back to Paris tonite @ 11.25. Now at my parents place (siap bagik add n phone no umah parents dia) .... bla bla..' ...terus aku dial no tuh...
'moshi moshi'
'moshi moshi..nak cakap dengan imran'
'imran lah ni'
'hei..kau tau tak aku benci kat kau'
'hahaha... i know... u will be the fisrt yang kol'
bla bla bla...

itu lah my big bro imran... dia skang posting kat PARIS... rupanya.. dia balik sebab ada wedding famili terdekat kat spore... then balik sini.. bapak imran warded lagi..dia pun tak berapa sihat... dan he decided to tell some of close frens before dia balik.....

nanti aku cerita macam mana aku baik dengan this guy... since masa call dia... dia kata some of famili members akan g hantar dia malam nih...tapi car adik dia broke down plak... so i offer to join them to KLIA....

malam tuh aku datang lah visit imran kat umah parents dia... last sekali g situ... last year... imran takde... takde lah aku pergi...segan.. walaupun aku ada kenal adik2 dia jugak kan... kalau dtg umah imran...mak imran mesti susah2 ajak makan..... bukan tu jer...siap tapaukan food lagik malam tu....

tengok lah... imran's eldest son hadi-kun (lutfil hadi- panggil cenggitu sebab dilahirkan kat jepun) .. menangis tak nak balik PARIS... sebab dok sini legik best.... puas lah abpak pujuk hadi ...

ini lah my big bro imran... ngan hadi ... anak sulong nya... aku memang baik ngen imran since aku mula keje... dia nih memang macam abang aku.... dulu kitorang memang close sgt2... berkongsi citer ..kesah suka duka... macam korang ngan abang korang.....
tapi since imran g buat masters kat jepun... kitotrang dah jauh... aku sambung kat UKM jer... tapi since that ..kitorang selalu beremel2 lah.... tapi biasa lah... kalau communicate ngan emel mana nak sama kalau borak kan.... so kalau imran balik cuti... mesti kitorang lepak2 share stories.....
skang bila imran dah kat PARIS... lagik lah jauh.... dan emel masih jadik medium kami berhubung... malah ada jugak kadang2 imran kol dari sana... tapi... imran nih... memang seorang yang bizi dengan kerje nya.. ada a few akawan2 aku yang dah singgah bermalam kat rumah imran... one of my fren- ben dagang ada cakap ' aku ingat your big bro biasa2 jer kat embessy ...rupanya ..orng kuat kat unesco... tapi memang dia nih baik lah... aku rasa welcom sgt2 tau..' ....

memang lah.. kalau tak.. takkan dia jadik abang aku kan... sampai ada jugak orang yang ingat kami adik beradik...sebb memang dia kadang2 mention me as his sister.... aku ada jugak rasa nak g PARIS.... tapi... kemapuan belum ada... takper..takper...aku usahakan... supaya aku dapat jugak visit imran n famili kat PARIS ..... tunggu ye bro... kalau diizinkan allah....

malam tuh...walaupun dlm keadaan kelam kabut... sempat jugak aku mengadu kat imran pasal hidup kat sini.... ye lah... aku blom sempat update kat imran pun... tentang apa yang terjadik lately.... macam mana nak email.... dah bizi sgt skang nih kan.....
so nanti lah aku sambung kesah aku dan abang aku nih......hehehe








Comments

Dy said…
Alllaaa siannya anak dia....duduk Paris best apo...meh tukar ngan achik...achik ni Hadi woitt berzaman berangan nak pi paris.
adenium said…
dy - hadi " lahai.... naper achik tak cakap awal2...kalau tak..hadi bagik jer tiket tuh kat achik..heheh"
piayuco said…
tu la..dh dpt duk paris ngada2 lak xnk balik..klu den, xsbr2 nk lik paris..hehehe...lagak cm org lupa kmpung halaman je erk..xpe2..ni lakonan jerk..praktis untuk ank wayang.hehehe..
adenium said…
piayuco - gi lah balik kampung halaman tuh..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam