office affair a.k.a scandal

huh... tajuk tak hengat... ini adalah citer lama.... dulu-dulu....tapi apa yang aku nak citer nih adalah sekadar berkongsi kesah dan memberi pendapat sendirik.... tapi memang betul macam LAN kata.. kat my unit tuh... mcm ada sumpahan kot heheh... memang wujud situasi macam tajuk tuh.. tapi bila dah kuar dari situ... ok jer....
as for my stori.. aku tak consider office affair a.k.a scandal .. sebab aku memang awal2 dah bagitau.... cuma 'mamat' nih jer .. buat2 tak paham.....actually masa tuh aku ada bf pun... tapi 'mamat' nih memang kamcing ngan aku... dan sehingga lah dia buat confession yang dia suka aku... dan treat me more than a friend.... so sapa salah skang nih...tapi being an aries... memang setia kat satu kan... so... sori la we just can be friend... tapi untung gak masa tuh... macam2 kebendaan lah aku dapat.... kalau i'm away... if he bought something for me... dapat lah text... ' i put it in your drawer' .. malah 'mamat' nih selalu kene warning... ngan my office partner... actually kitorang 3 orang alwitz in 1 group...

being that 'mamat' .. memang lah selalu dia nak kalahkan my bf dlm apa saja lah kan... tapi knowing me... susah hati aku nak berubah.. once i commit... walaupun ko cuba buat yang lebih baik dari dia kan....kecuali terpaksa lah kan... at the same time... ada orang lain yang suka kat 'mamat' ni... tuh lah ko 'mamat'... orang tuh suka ko... ko g suka aku gak...

tapi aku dan cakap awal2 kan.. aku hanya kawan jer... so ko perlu lah paham apa yang aku cakap... so aku sungguh tak larat ngan sikap dia...... dia sanggup kol bf aku masa tuh... bgtau something yang kononnya 'concern'... tapi bg bf aku... macam aku lah pulak menipu kan... dan paling aku tak suka... ko boleh suh orang lain lah pulak buat macam2 kat aku... ya allah.. tolong lah paham situasi aku... wpun aku tak faham kenapa ko buat macam tu kat aku kan...walaupun bukan jodoh aku dgn bf aku itu... tapi .. bkan jugak kita kan... disebabkan i cannot stand cara 'mamat' nih trouble my life.. last skali aku text him... ' if by any chance i receive call or sms from your number... i will log a police report ' ... huh... terus senyap sampai skang.... berkesan....

tapi... aku tak nafikan... 'mamat' nih memang gud fren... cuma ... dengan aku... kau jgan buat macam tu... once aku give up... aku memang give up lah... jgn cakap aku tak warning.... aku pernah cakap kan....so sampai skang... aku tatau lah kesah 'mamat' tuh dah...

aku tatau lah kenapa lelaki nih... perlu nak buat macam tuh kat pompuan kan.. kalau kat ofis tuh... dah kawan... kawan jer lah... kenapa nak ada intention lain... kalau memang tak boleh nak jadik lebih dari kawan... bukan saja2 aku nak deny bende2 tu kan... tapi bersebab... bila dah jadi macam nih... terus hilang kawan ...

bagi aku... aku tau limits berkawan ni... tetapi kenapa perlu ada sesetangah orang yang cuba buat2 tak paham...? ..kita hidup nih bukan lama... so jgn lah nak complecated kan perjalanan hidup kan... ntah lah...






Comments

zOe said…
tak nah stori kat aku pun skandal yg ni ..ensem tak hehe ..which i doubt la kalau sama gomen ni
adenium said…
zoe - hensem..??? errr.. tall n quite hensem lah.. hish citer lama... malas nak citer...tuh pn bebudak tuh bukak citer malam tuh..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam