mana mamalong niiiii...?

meh korang.. nak citer sket perihal haziq mencari mamalong nya... hahahaha.. ketika sepeningglan mamalong nya ke Sg Klah... wahh macam jauh lah sgt kan... biasanya..kalau nak g mana2.. aku mesti dok citer2 lah ngan haziq kan... 'jiq sok mamalong nak naik lopen (aeroplane)' ... 'sok mamalong nak gi bla bla..bla...' .. macam2 lah kan...
tapi kali nih..aku takde lah citer kat dia.. dok cakap kat my sisters jer lah.. kang dia tak paham plak mana aku nak g kan... cuma malam tuh... aku janji lah nak masak 'kenny rogers' kat dia.. korang nak tau apa 'kenny rogers' tuh... emmm cheesy pasta yang segera tuh... tapi haziq panggil 'kenny rogers'..hehehe...
pagi tuh.. aku berangkat ke sg klah... dlm kol 9 gitu... sebab nak singgah sana sini kan... before kuar tuh.. aku dah siap lah masak kan 'kenny rogers' tuh... dah haziq pun belum bangun masa tuh...

bangun tido tuh dia dok sibuk lah tanya umi dia....'mana mamalong..?'.... cenggitu jer lah... sampai lah ke petang...dia dok tanya mana mamalong nih.... umi dia dok cakap lah aku gi mana kan... so dia bajet..aku balik lah malam kan... so petang tuh... masa kol... haziq dok cakap dia dah makan lah 'kenny rogers' aku masak tuh... bla bla..bla....

tak abis kat situ... rupanya... bila dah malam aku tak balik.. dia dok susah hati... 'mana mamalong nih... malam2 pun tak balik... orang kalau dah malam nih... balik lah..esok pergi lah balik...' .... bukan tuh jer.. dia pun dok merungut...' mamalong nih...nak g jalan tak bagitau haziq pun' ....

dah my sisters plak dok risau.. kot2 lah nak jadik apa2 kat aku... since..haziq takde lah penah kesah..sampai camtuh..kalau mamalong dia mana2... nih siap dok risau bagai..heheheh

bukan tuh jer...esoknya tuh... bila dia bangun tido..dia dok ngadu plak kat abah dia... 'abah.. mamalong dah baper hari tak balik nih.'... hahaha..padahal semalam jer pun aku g sg klah tuh..hahaha....
pagi tuh jugak..my sister pun kol la aku... haziq nak cakap kan....
haziq : along kat mana...
aku : along g jalan... kat sg klah...
haziq : naper along tak bgtau haziq pun along nak g jalan..
aku : sebab haziq tak sayang mamalong sgt ...
haziq : haziq sayang.... mamalong nih.. bgtau lah haziq kalau nak g jalan mana2...
aku : ok lah... jap lagik mamalong balik lah ... ok...

so masa balik tuh... kebetulan kawan aku kerja.. dan aku adalah malas nak bawak balik car dia.. kang kene nak g ambik dia plak ptg kang...so aku suh adik aku pick me up.. haziq pun ikut lah kan.... wahhh nampak jer aku...siap lah plak dia senyum gembira... dah sampai tuh..siap lah peluk2 aku...jalan pegang tangan bagai nih..hehhehe.... haziq haziq....

Comments

Umi Rose said…
sayang betul haziq kat u yer...seronok kan...
cik syahira said…
alalala.. comelnya haziq ni. geram sgt! hehe..

kak sid, sabtu ni free tak?
adenium said…
umi rose - hahahha..time nak sayang rose... time nak gaduh... huhhh...gaduh jer..hehehe

cik syahira - memang lah comel kan.. macam mamalong nya lah..hahaha
nnt akak email ye...:-)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan