dolu dolu jugak...

eh korang... ingat tak zaman kanak2 korang... emmm best kan kalau ingat masa tuh... huh.. takde masalah.. takde tanggungjawab... ehh.. aku ada gak tanggung jawab lah... as an eldest in the famili.. mesti lah kene protect adik aku gak kan.. masa main ke hapa... gambar2 tuh.. aku ambik kat google jer...
aku nih masa kekecik... macam kaun nomad pun ada gak... dok pindah randah jer... so.. aku tak berapa nak ingat dah kawan2 aku.. sampai penah ada dulu tuh... aku dok borak2 ngan sorang kawan kat opis nih.. tup2.. aku satu skolah.. satu batch ngan dia masa standard 1... dia kelas sebelah..hahaha... bleh gitu...
kawan2 zaman skolah rendah aku pun ramai yang aku lupo.. ye lah.. lepas standard six.. aku g boarding school... so dorang nih kawan2 aku sampai skang.. mau tak nya,.. dah dok hostel... so rapat sampai ke besar nih hah... itu lah bebudak SESMA... ada ke bebudak SESMA baca entri aku nih erk..hehehe...

aku ada sorang kawan gak masa kekecik dulu... punya lah lama dah tak jumpa... ntah camne.. sebab dok berulang alik kot hiway tuh... dok nampak kuang railways tuh.. teringat aku penah dibesarkan area tuh... so teringat lah jugak... kawan aku sorang nih... sebab aku rasa nama dia agak uniq ejaan nya... dan2 jer aku google... tadaaaa jumpa.... ngan no hp skali ada... (tapi skang dia dah tukar no lain lah..hehehe) ... text bagai... betul lah dia tuh kawan2 aku masa bebudak dulu...

contact cenggitu jer lah... tak pernah lah meet up pun lagik... lps tuh lama gak tak ctc.. tup2 baru nih ada lah chat sket2.. sounds like he's following my blog..hehehe... cuma tak tinggal jejak katanya..actually our parents memang kawan... so anak2 kawan lah jugak kan... tak kan mak pak visiting each other.... anak2 dok menunggul jer kan..hehehe... memang aku takde lah behave cenggitu dulu... nakal gak lah kan...hahah...

tapi since that ..lama jugak lah tak jumpa ... dah famili aku pun dah pindah randah bagai... nomad lah katanya... parents dia pun dah pindah balik kampung....

mana lah pergi agaknya kawan aku kekecik dulu erk....bila parents dah berpindah randah... dah lost contact... ada gak sorang kawan aku dulu... bapaknya askar... masa kekecik dulu ada gak lah ctc jugak..lps famili masing2 menomadkan diri kan... lama dah pun.. masa aku kat primary lagik lah.... masa tuh famili dia kat kem desa pahlawan... skang aku dah tatau lah kat mana... nak carik kot FB pun... huhhhh... ramai yang nama sama ngan dia... hehehehe

ada jugak lah few friends yang masih stay kat tempat lama tuh... dulu.. zaman parents aku ada lagik.. ada jugak lah gi visit... skang.. nak harap kan aku... emmm.. no komen.. hehehehe...

emm cenggitu lah kesah nya ... wehhh apa nak citer ujung2 tahun nih erk korang....




Comments

kojah said…
kenangan dulu2...best kan kak...
adenium said…
kojah - yess.. memang best.. :-)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam