2 weeks in shah alam

cerita basi... tapi dah dok dlm drfat.. haru lah aku kuarkan jugaks.... lagi pun... macam dah takde ide nak citer apa semenjak dua menjak nih... since... sangat lah bizi kan.... banyak mende nak citer pun..kene tangguh... dan ada yang dah jadik malas nak citer lah plak....
dua minggu yang hari tuh... i was in shah alam... Uitm to be exact... huhuhu.. tak sanggup lah aku nak berulang setiap hari ke situ.... mintak di jauhkan lah untuk aku keje kat shah alam... err... hehehe....

ini adalah gambaran dlm lab yang aku bertapa untuk dua minggu.... network lab memang serabai macam nih.... hahaha... lagik serabai.. lagik bagus kot...heheheh
tu plak... ada salah sorang instructor... tapi kan korang/...kelas nih sempoi giller... best giller lah... memang enjoy kelas macm nih... hari korang dok cuti...kitorang bertapa kat lab pun.... relaks jer.. ye ke.. yeeeee..hahaha
tapi agak stress sebab semua nak kene siapkan cepat.... bayangkan... orang belajar satu sem..kita belajar seminggu... yang paling tak tahan... bab exam2 tuh lah...hahahah... setiap chapter... dua hari jer abis kaver sebelah topic...lps tuh... korang buat lah lab...hahhaa.... mungkin bagik aku jer tough kot... ada orang yang sempoi jer bleh buat...hehehehe...
close up sket.... hehehehe... korang dok blogging bagai nih.... tau ke apa mende alah tuh....kalau pakai broadband... senang jer lah kan..main cucuk jer.... actually aku pun dah lama tak terlibat secara langsung dengan network nih.... tidak secara langsung jer... tapi bidang tugas aku.. adalah masih memerlukan netwrok kannn.... blogging nih pun...hahahhaha
masa memula... aku agak lah lembab kan.... so... aku join the boys buat configuration bagai.... lepas buat kat real equipment.... kene jugak buat guna software yang bleh real time punya lah kan... best2... emmm.. ada yang tak paham apa aku cakap nih kot.... kita sambung citer lain lah ye..hehehe
nih adalah... bab yang aku amat lemah... susah betul nak paham... bayang kan... aku dok merangkak2... tapi bila dah abis seminggu belajar... baru aku bleh buat laju2 sket..hahahaha....kene lah practice kan... mana ada yang nak dtg sendirik kan...
lagik satu bab yang best masam kursus nih,.... adalah makan... ahhahaha.... mavelles.... malas lah nak citer..... pasal makan nih... sebab sungguh lah menyiksa proses penurunan berat badan aku kan..... skippppp.... skipp cerita.... bukan aku skipp makan ..hehehehe

kesimpulannya... sungguh lah hazab nak berulang alik ke shah alam nih.... i dont like... dont like....hehehehe









Comments

Liza said…
selamar bertapa!!! Happy New Year!!!
zOe said…
wahh sahabat2 ku suma dah pakar ccn la sekrg ..congrats u guys..belajar rerajin!
adenium said…
liza - hahaha.. done in shah alam...

zoe - wahhh pakar katanya..hahahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam