journey to Sg Klah

hari tuh dah citer pasal sg klah kan... meh..nih nak citer pasal the journey plak... hhehe.. ahad tuh...ken main lah kitorang kuor pagi... seawal 9 pagi ye... sebab nya... sana sini nak benti...makan2... apalah sebuah perjalanan tanpa makan2 kan..hahahah...
nama jer kuor kol 9am... dah tuh... lps 9.30 gak baru gerak dari shell kat tol jalan duta tuh.....first stop.... singgah tanjung malim.... singgah makan pau YIK MUN.... kat tnajung malim tuh... takde mood lah plak nak ambik semua gambar makanan kat situ... nanti lah next time yer... tapi dulu pun aku dah penah citer kan pasal makan2 kat situ....

wahhhh tetiba ada gambar motorbike nih kan... takdenya aku gi ngan bikers nih... sebab bukan aku ada pakwe bikers pun... tapi nak gak try rasanya... so..mana2 bikers yang single tuh... i pun single tau..(hehehe..part promote diri nih...)...

banyak lah plak group bikers dok minum kat yik mun harituh... masa kitorang sampai.. dah ada satu group... tgh2 makan sampai lagik satu group.... dan nak blah pun sampai lagik satu group... ada yang kitorang dah jumpa kat shell tol jalan duta pagi tadik... cessss...tatau lah plak korang nak dtg sini kan... kalau tak.... bleh tumpang kan..heheheheheh

lepas makan-borak-makan-borak ... lama lah jugak dok situ.. lepas tuh..dok pusing keliling tanjung malim tuh.. singgah situ sini... nak pekena durian... perut masih sengkak... emmm.. takde lah rezeki durian kan....
pulasan tuh.... kitorang beli masa... dah dekat sgt nak sampai destinasi pun.. lagi 2 Km gitu jer kot... hah dah dekat nak sampai pun...kitorang bleh singgah kat warong tepi2 jalan tuh...dok minum air kelapa.... kan dah kata... perjalanan ku tidak sempuran tanpa makanan... actually ada jugak nak try laksa kat warung tuh... tapi perut masih sengkak... dok jer lah minum air kelapa...
sampai villa... lps unload barang2...dan makanan... dok lepak kat dapur...dan makan lagik bekalan pulak... aku tak bawak apa2 pun...hehehehe.. heaven sungguh lah percutian dan makan nih kan.....i likeeeeeeee.....
lepas tuh dok rehat2 jap... sementara kurang panas... then kitorang dok g membasahkan diri kat kolam air panas.....
malam ada dinner lagik... makan2 lagik... yang tak larat tuh...siap mintak tapau sket tuh... hahahah... tapi balik tuh.... aku dah start weak sgt... layan tivi.... sambil munchy2 lagik tuh...hahaha... dan tertido2 aku.... dorang siap lah lagik berendam kat jacuzzi tengah2 villa tuh kan.....

since my riding partner ...hahaha riding katanya.... tak cuti... monday tuh... so aku ngan dia leave early... early pun dlm kol 9 lah... tapi aku mmang letih giller lah masa tuh.... badan tgh detoxification kot ... ehh betul ke word tuh..hahahaha...belasah lah kan....
yang lain tuh.. balik lewat... ye lah... check out pun kol 12... dah tuh... perjalanan pulang tuh... mesti singgah untuk makan2 mana2 lagik kan... JELESSSSSS....



Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan