catatan perjalanan : hotspring @ Sg Klah

catatan perjalanan aku kali nih... ke tempat yang sungguh dekat ngan KL nih... tapi mungkin tak ramai yang tau kan... kali nih aku gi ke Sg Klah... ada air panas tau... tempatnya dalam hutan lah jugak..hehehe.. tapi untuk famili outing... aku sangat lah boleh rekomen kan korang dtg sini ye....
kalau dari KL... about sejam setengah dah bleh sampai... ikut hiway PLUS tuh... exit kat sungkai ..sbb kat situ sgt senang...lepas jer exit... terus bleh nampak sign nak hot spring.... tol Jln Duta -Sungkai pun dlm rm15.90 jer kalau tak silap....

itu lah villa tempat kitorang menginap...villa 17 kot kalau tak silap... ada few type of villa jugak.. yang kitorang stay nih.. 3 rooms villa.. rege peak season rm850... kalau non-peak.. rm650.. hotel pun ada gak.. tapi aku lupa lah...

tapi no worries... bleh jer korang cek kat sini ..sumer bleh dapat info...

jom.... kita tgk2 kat villa kitorang nih...ini adalah.. hall nya ye... nak lepak tgk tivi... sumer kat sini lah ye....aku suka konsep kat sini... ada jugak dapur siap lengkap korang bleh lah kalau nak masak.... untuk lunch... sebab bfast ngan dinner provided...
ini salah satu bilik... yanga da dua single bed... kalau master bedroom ada satu king size bed...(errr..ke queen ntah... tak cek plak..hehe)...
yang best... kat tgh2 villa nih... ada jacuzzi ye... wahhh.. bebila jer korang bleh berendam kat tgh laman nih....seronok...hehehehe
ini adalah walkway yang menghubungkan antara bilik bilik... hall.. dapur semua tuh... so ..konsep nya memang menarik lah....
ini adalah pemandangan dari luar villa nih... tempat nih baru lagik... tak banyak landscape yang menarik... dekat3 villa nih lah....
apa yang ada kat sini... kat sini ada water park untuk famili recreation.... sori lah.. aku tak ambik gambar lah... sebab malas nak hangkut camera..phone bagai ye...emmm tapi yang paling unik mesti lah hotspring tuh kan... ada satu kolam yang adagak besar untuk korang berendam ..mandi bagai kat sini... selain tuh ada banyak jugak... kolam2 kecik dengan air panas yang berbeza suhunya... wonder sungguh aku tau....
selain tuh... ada jugak package spa bagai gak kat sini.... kalau korang dtg day trip... taknak menginap... bleh gak ambik private pool...untuk air panas nih... menarik gaks....
so apa lagik korang... jom lah cuti2 malaysia.... emmm looking forward nak g lagik nih...hehhe..




Comments

*ayu the sun* said…
bestnya sid!!! nak g holiday gak lah!
Lyn Yusoff said…
bestnyer sid..
leh g holiday ngn family pas ni..
GuLe2sweet said…
nampak best ,,
zOe said…
kampung aku ni ..muehe..i did my prep studies at msm trolak dulu ..nearby jer..tapi masa tu mmg tak tau pun ada hot spring ker aper kat situ ..cuma kiteorg berekreasi kat lata bongsu ja tak pun g turun kl on weekns ..ahh memori naik bus ekspres tjg malim :)
adenium said…
*ayu the sun* - jom..jom... nak g gak lagik...

lyn yusoff - mesti lyn.... jgn tak pergi..hehehe..

gule2sweet - yeah... agak menatik ... :-)

zoe - hahaha ... rugi kooo... takper... nnt kita gi erk... hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan