ikea lagi

huhh... korang .kalau tengok tajuk... macam lah aku shopping jer kan... takde lah... aku cuma g ikea teman adik aku carik barang jer.... aku beli apa...??? ada ...beli tupperware ..ngan beli karipap ikea tuh... ehh best kan karipap ikea tuh...hehehehe.... ada penah aku saja singgah ikea semata2 nak beli karipap tuh jer tau...park car kat tepi luar tuh jap.... zasss lari g beli karipap tuh... balik... hehehehehe.....
tu lah adik aku yang dok sibuk nak shopping tuh..... untuk umah baru nya nanti...asalnya nak g petang aidilahda tuh... aku ingat bangun tido petang tuh... nak g lah ikea... tup2 tgk dia dah nak kuaar plak... ada plak dia kata... ' ingat ptg semalam nak ajak g ikea... skali tgk ... along dah tukar baju bersawah plak ..' ... wahhh katanya kan... gi berkebun kat FB lah korang... hahahaha
haziq adalah ikut kitorang.... sampai kat area kids nih.. dia pun mula lah nak main itu ini... memula dok tergantung jer kat troli...malas nak jalan.... hish..kene exercise sket tau haziq... bleh plak satu hri tuh... aku cakap dok cakap2 kat dia jgn makan banyak2... hazziq bleh cakap... 'along esok kita jogging' .. hahahahah...
haziq adalah sungguh seronok menolong maklang nya shopping.... ada troli kecik nih... wahh dia rasa macam dia lah plak yang shopping kan... heheheh.. ye lah.. sellu nya kalau g shoppping kat mana2... sibuk lah dia nak tolak troli besar.... tetiba hari nih dia rasa heaven lah sgt kan....
orang agak ramai harituh...shopping untuk christmas kot... so malas plak aku nak snap sana sini... tapi kan... ada satu barang yang aku dok aim.... g hari tuh.duit tak cukuppp... g plak baru nih... dah abis.... uwaaaaaaaa...... yang ada tinggal... yang siz besar lah lak... dah lah umah aku kecik... emmm tak sesuai lah yang besar beasr nih... dah tuh lak.... bila dah besar... besar lah jugak regenya kan....
emmm takdo reeki lah tuh..... :-(









Comments

atty's said…
haziq pun pandai sopink..
Ayu Zuraida said…
peh..ayt dia 'untuk rumah barunye nnt...' tu mcm i baru beli umah jerk..hehe..
adenium said…
atty's - hehehe... memang mengikut jejak langkah makcik2 nya sungguh si haziq tuh...

ayu zuraida - emmm ..ok what ayat tuh..hehehe
Ayu Zuraida said…
i dh dapat umah..siap barang dlm lagik dorang kasi sewa skali..cuma mesin basuh je xde.ada sesape y nk sedekah??:D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam