-A-K-U

wahhh...tetiba jer plak buat entri A-K-U kan.... nih nak promote diri ke apa nih... hahahha... owh tidakkkk....bukan apa... korang yang baca blog aku nih... ada yang hari2 tgk muka aku... ada yang sesekali... ada yang baru sekali jumpa... ada yang langsung tatau sapa aku pun.... kannnnn....so.. meh lah aku citer.. serba ringkas.... bukan apa... ada yang jumpa aku hampir tiap hari pun... bukan kenal aku kan..... meh kasik reveal sket...sket jer lah kan....apa yang aku
tulis kat entri... ada yang cakap macam2 untuk describe diri aku kan.... hahahha... tapi sebenarnya... aku kat dunia nyata... kadang2 bukan macam apa yang aku tulis kat entri nih.... aku tidak lah seteruk aku yang dalam entri nih.... tapi... lebih teruk... hahahah... apa apa lah kau labu....

bukan per... ada yang kata aku nih...sombong.... tak mesra alam (errr...tapi aku alam flora tau... :P )... berlagak... macam bagus..(ehhh ada gak certain things yang aku bagus dari korang kan...hahah... perasan lah ko luncai...) ... tak proaktif... suka pengaruhi orang... kuat makan.... malas gosok baju (aku kan hantar dobi..) pergi opis pun nak make-up (aku beli make up... aku belajar lah... tak masuk lagik yang dapat free... ko hadoo...?) ... aku gelap lah.... aku cakap lepas lah.. ..aku cantik lah... ehhh takkk... nih aku jer yang perasan... hehehe...

so macam2 lah intepretasi korang kat aku kan... ko hingat aku kesah ke...? hmmm kalau tak mengganggu beberapa faktor kritikal hidup aku... aku buat tatau jer... dengan kata lain... takde lah aku nak buang masa pikir... sebab korang yang mempunyai anggapan tersendiri tuh... korang bukan rapat ngan aku pun... kengkadang... pernah selisih bahu jer pun... so... terpulanglah ko nak hanggap apa pun... buang masa lah aku nak susah hati nak pikir... 'ehh..kenapa orang cakap aku sombonh erk.. aku nih sombong ke...? ' ... jauh sekali aku nak membuang masa aku jugak dengan nak pikir yang ko sombong... 'eh..kenapa si luncai tuh... berlagak sgt erk.. aku tak suka lah....macam bagus jer..' ... hahah.. owh... malas nak pikir hal orang... so dengan kata lain... kalau korang rasa gitu... buat jer cam aku... tak payah sibuk2 nak pikir... kannn....

bukan apa... betul lah... niat korang tuh mulia... murni (SS2)... william ke hapa kan... tapi... aku walaupun korang tgk macam takde kawan jer nih...memang pun tak ramai kawan... ye lah...siapa suka kawan ngan aku... silap hari bulan... ko tak suka aku... ngan orang kawan yang kawan aku pun ko tak suka.... tak baik tau...dosa.... TAPI... aku ada lah kawan yang memang aku buat kawan... so... kawan2 aku... kira seangkatan lah ngan aku... atau dengan bahasa sopan nya.. korang pun mesti tak suka gak lah kan.... hahahah... so... kalau ada mana2 yang tak betul... KAWAN2 aku nih... memang dah cakap lah... kitorang memang cenggitu lah.... that's what a fren are for ...yang ngata ngutuk nih.... fren jugak kerrrrrrr... hehehe... dan aku hargai kawan2 aku...

hish... tuh baru mukadimmah.... mana lagik objektif entri nih... penyataan masalah.... kandungan.... metodologi... penambahbaikkan masa depan.... kesimpulan... huhhh... panjang nih.... ala... sesekali membebel... biasalah kan... apa... korang ingat orang yang berlagak macam aku tak reti buat entri ilmiah ke... huhuhu... blom cuba belum tau.... ahhhh kuasa lah plak aku nak buat entri cenggitu kan... apa ko hengat nih blog rasmi institusi pendidikan ker... ini blog aku...it's my life... kalau seminggu aku nak lepatk gambar makann pun... ko tak bleh nak cakap apa... paling bagus pun korang tak masuk kan...

berbalik pada niat asal... hmmm... baru nak mula nih,.... actually... aku nih... ada two split personality.... which is ngan kawan kawan baik aku...aku memang... sooooooo talkative... nak bergossip ke... kepochi che kiah ke... hapa ke... tapi kalau ngan org tak kena... atau baru kenal... emmm aku play safe jer lah... tapi skang aku dah cuba lah... ubah sket... untuk cuba untuk bersosialisasi.... sket jer... owh... ini bukan bermakna aku nih... jenis anti so-sial tau... malah sungguh so-sial... tapi ngan gang kaknam aku jer lah... dan aku sungguh lah jarang nak terus mesra alam dengan new comer to my life,.... logik lah kan... ko tak kenal dia... bukan apa... dah pernah kene kan... so... berhati2 di jalan raya....

aku nih jenis tak reti nak senang lenang tegur orang... yang aku tak berapa kenal...apatah lagik yang baru kenal... paling hebat aku bleh buat pun senyum jer kot.... takpun... dok curik2 tengok kat korang... terutama kalau korang ada sumthing yang bukan semua orang ada... tettttttttttttttt.... hah.. mula lah aku curik2 pandang... kang kalau pandang direct kang... ko kata aku jeles plak ngan ko ada... sebenarnya aku kagum... hahahah....

korang tau... dulu masa kekecik.. arwah mak kata... aku agak talkative... tapi sejak skul kot... jadik lain... bayang kan... dolu... zaman mak ada... kalau gi umah sedara mara... kalau dorang ada tanya apa2... aku jawab lah sepatah... setengah patah... aku cuit jer mak aku... hahhhhh panjang lebar mak aku jawab...bila mak dah takde... hmmm baru lah aku lintang pukang ... ada one of my sedara cakap... 'skang baru nak bercakap dak along nih... kalau dulu... sepuluh patah tanya... sepatah jawab..' ...nih kalau gang kak nam aku dengar nih... guling2 gelak tak caya nih.... ada jugak... zaman baru2 masuk kerja dulu.... IMRAN pernah bgtau aku... yang dia dok citer...
seronoknya kitorang gi berbuka puaa kat satu tempat nih... with some other frens kan... bila dia sebut nama aku... bleh org tuh respon...'pegawai baru yang sombong tuh..?? en IMRAN bleh erk kawan ngan dia...? ' ...hah ko... sampai skang aku ingat... hahha... sombong tak sombong aku... sampai skang nih hah aku kawan ngan imran...hahahah

ehhh... tapi kan... kalau korang tegur aku... aku ok tau... betull... aku ok... tak caya cuba lah... hahahahah..... mmmmm malas lah nak bebel panjang.... tapi kan... kalau korang rasa... aku nih... seperti apa yang aku gambar kan kat atas tuh.... aku tak kesah... itu hak peribadi korang... tapi jgn lah...korang hasut orang lain bersetuju dengan hak peribadi korang plak... atau pun... korang ignore jer... jgn ambik tau... jgn tolong pikirkan... buat sakit hati korang jer.... series.... korang ignore jer.. tanggapan korang tuh....macam mana aku ignore anggapan korang kat aku... sebb aku tau lah aku kan... hehehhe...alah...korang tak rugi apa2 pun lah... kalau korang tak berjaya mengubah aku.... alah,... kalau korang berjaya mengubah aku 360 darjah pun... takkan mengubah dunia pun kan... heheheh..... so jgn sakit2 kepala.... so rileks.... fasten your seat belt.... and enjoy the flight....

owh ya... tak perlu ada orang terasa... sebab entri ini terlalu umum.... kalau orang baik ngan aku...dia tau lah aku... aku akan cuba sedaya upaya baik balik kat org tuh.... kalau ko jahat ke,.. dengki ke... kat aku... aku ignore jer... kalau hidup aku terancam.. aku cuba elak... dan pikir strategik untuk menngancam balik...(cehhh... ayat macam bagus jer...)... alah... buat apa nak kecoh... 'life is too short to be missed....seize the day...' ... have a pleasant day... :D



Comments

kakcikseroja said…
Huhuhu..poning palo utak den! :)
imanamani said…
alah... buat apa nak kecoh... 'life is too short to be missed....seize the day...' ... have a pleasant day... :D

( setuju...setuju...)hehehe
UmiMia said…
I like........Sid, kan smalam I yg kata u comel tu..lupakah..kang I letak perkataan tu kang ada plak blog u kena blocked...

sape kata u sombong tu sbb dia tak kenal u lagi..sekali jumpa, u diam jer..dua kali jumpa..bergegar Chillis...ingat..hahahaha

Seperti kata Ben Zander...Remember Rule #^...
UmiMia said…
#6

ehehe...buat teka-teki plak dah...
adenium said…
kakcikseroja - jgn pening2... relax..hehehe

imanamani - setuju gak.. sbb memang ayat kite...

umimia - auwww... i blushing u...
hahaha.,... tetitab ingat makan nachos kat chilies time tuh... heheheh

umimia - hahhh...nnt buat entri pasal #6 lah.. heheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan