beberapa hari di DUNGUN

actually last week... aku ada kat DUNGUN.... 4 hari ... mungkin bagik korang tak lama.... tapi bagi aku... memang lama... sejak ayah meninggal... mana ada aku balik kampung lama2 gitu.... day trip pun ada tau.... alah... KL-DUNGUN ngan ada hi-way skang.... bleh buat day trip lah.... hehehe... series... dua hari pun dah lama dah aku kat kampung biasanya....

baru nih... memang aku dah plan nak balik pun.... saja lah... balik berehat... tenang2 kan pikiran... hmmm tenang ke... takde lah pun.... end up .. ada jugak lah rasa terkilan... dan terkesan dihati.... better not eliborate lah....

aku stay kat umah my sisi ajer... ye lah kan... jimat lah ..takkan nak dok hotel bagai... hmmm tapi nak jugak rasanya.... nnt ada duit lebih.... dok kat ulik resort.... tatau lah bila.... lagik aku nak balik kampung pun..... umah my sis tuh... seberang jalan jer pantai... so... sesampainya tuh... aku dok lah menyusuri pantai nih.....

aku takat dok tepi pantai nih.. i like lah.... tapi... bab nak snokerling bagai nih... ai takut u.... hahahah... bukan apa... hidung aku nih problematic lah sket ngan air masin... dah ..kekdahnya... asyik jer tersedut air kot hidung kalau beraktiviti kat laut nih... hehehehe.... serik sungguh rasa...kalau ingat sakit nya....

tapi... aku memang suka laut jugak lah...suka bau laut.... heheheh... ye lah tuh kan.... tapi satu pulau kat trg pun aku tak pernah pergi lagik tau... kalau dolu...asyik lah balik umah jer... hehehe...

misi aku memang lah... untuk mencarik makan... hek elehhhh... macam kat kl takde makanan... hahaha... tapi itu lah.... memang agenda aku..kalau balik kampung adalah... makan... makan..makan... so... jangan salah kan diri sendiri kalau gemuk.... ini pesanan pada diri sendirik.... tatau lah korang camner,... tapi aku,.... memang lah cenggitu... hahaha... bukan kat kl takde... tapi kalau ada... rege dah lain.... rege lain ok lagik... ada yang rasa pun dah lain... hahahaha....macam karipap ikan tuh lah.... punya lah masa makan tuh.. aku dok pikir... naper lain jer... rupanya... mana ada org letak kelapa... santan adalah..hahahahah
gambar kat atas tuh.,.... nasi minyak trg... ada satu entri kawan aku... dok citer nasi minyak trg... ha... memang kat trg nih... memang breakfast pun makan nasi minyak nih.... maknanya...bukan untuk kenduri kendara sahaja lah....

hmmmm tu jer lah aktiviti aku.... makan makan dan makan... sampai kan... sebelum balik... sempat lagik gi makan... sebelum check in.... aku skang...
aku skang sungguh cuak naik bas.... sejak banyak sgt incident nih.... dah tambah ada pulak yang nak menghantar ke airport...so baik lah aku terbang jer... cepat....
kesah nak beli tiket flight nih.... biasa aku memang akan ambik yang murah lah.... now everybody can fly... hahahah gitu tag line nya... sekali... sket sgt murahnya.... so... i go for malaysian hospitality lah.....sbb nya,... sng dari klia... bleh ambik erl.. hahahah... tuh jer...
aku rasa kejap jer 4 hari kat DUNGUN...mau taknya... aku asyik kekenyangan jer... tau2 dah nak balik... hahahahah..... series... takde aktiviti langsung.... sbb tuh tatau nak citer apa... hahahahaha

Comments

Dy said…
Hah...makan tak hengat....makan puas2 bulan depan nak pose dah...
adenium said…
Dy - hahahha... memang tak hengat... dah mula puasa pun nih.. hahaha tatau baper lama tahan... hahaha
Ayu Zuraida said…
gbr nasi dagang,nangka dan pulut xde pon..xaci..mayang ada nk skip gbr..hehe..
adenium said…
ay zuraida - dah memang tak tersnap gambar2 tuh...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan