puasa

pejam celik ...pejam celik... pejam...(nasib baik celik lagik..).. dah puasa balik.... baru lagi rasanya ramadhan yang lepas aku tinggalkan....

bulan ramadhan ... aku lebih suka berbuka kat rumah... sebab biasanya... kalau lepas berbuka... aku mesti flat punya lah.... dan.. aku adalah tak suka ke bazar2 ramadhan... sebab... aku tak suka...kalau dah ber kali2 pusing... tak jumpa parking....cuba korang pikir... punya hazab nak carik parking.... beli nya... tak seberapa.... ye lah.. dah dok sengsorang..... kalau beli banyak2... alamat rezeki tong sampah lah... dah elok2 setan sumer kene ikat... aku plak yang jadik setannya.... heheheh....

i dont mind cook for iftar.... alah... sendiri mau makan... masak simple2 jadik lah..... tahun nih plan nya nak berbuka kat umah my sister.... kalau kat situ.. dah park kereta... jalan kaki aje g pasar ramadhan.... so rajin lah jugak agaknya.... dan tahun nih... aku dah plan nak masak2 kat rumah dia... seronok lah adik aku....

kenapa aku suka masak bulan ramadhan...???? korang tau... kalau aku beli kat bazar ramadhan tuh.... huh... sumer yang manis... yang berlemak... aku beli.... kan ker ...berat badan aku dah naik nih.... gara-gara nak buat food review sgt...heheh/.... so aku rasa... ramadhan nih... bagus lah kalau aku masak sendiri... healthy food...

ramadhan yang lepas ... ada satu peristiwa yang aku dah taknak kenang.... walaupun dah hampir setahun (tahun islam).... ia berlalu... tapi fobia masih ada..... walaupun aku dah ada kekuatan ... tetapi... aku masih jugak fobia.... itulah peristiwa di lebuhraya utara selatan pada 10 ramadhan yang lalu... semoga itu adalah yang pertama dan terakhir dalam hidup aku......

semoga ramadhan ini juga... akan memberi lebih keberkatan kepada kita semua.....


Comments

Harry said…
selamat menjalani ibadah pose.. ishk..best la adik u, ada tukang masak...hehehehe
hutang nanti dulu ye.hehehehe
cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

salam ramadhan.
sama lah kita.
masak-masak di rumah je.
alhamdulillah belum pernah lg ke bazar. bukan apa, takut nanti beli berlebih2.. bukan makan sgt pun. nafsu je nak macam2.
huhu.. salahkan nafsu lak!
apa-apa pun semoga hari2 akan datang akan lebih menceriakan.
:)
Lyn Yusoff said…
wahh.. bestnye masak ramai2 kan..
cam2 menu leh kita masak.
klu pgi bazaar, sume kita nak beli, tapi mkn tak seberapa...
Lyn pun tlg mak n kakak je masak kt umah. malas nak ke bazaar.
lagi membazir nnti..
anyway, selamat berpuasa yer sid..:)
atty's said…
salam sid..
sama ar ngn kty ..lebih prefer masak sendiri.puas hati ..leh tambah bagai..hehehe ..

dan kty pun palin tak suka ke pasar ramadan ..kecuali kalo berbuka umah mak..sbb pasar nya betui2 depan umah ..
kalo buka umah sendiri mmg takan pergi param..
adenium said…
harry - emm nak bayar utang... ngan duit rayasekali ye... hehehe..

cik syahira - emm lagipun.. balik keje... kalau dok melanguk jer,.. rassa lambat nak berbuka kan.. masak2... kejpan dah nak berbuka.hehehe

lyn_yusuff - lyn.... i masak sengsorang jer... tapi seronok...makan ramai2... :-)

atty's - kakty... nnt kalau masak2 tuh... meh ajak kita berbuka skali erk..heheheh...
kalau g pasar ramadhan... mesti nak beli ayam percik.... emmmm ..heheh
RaYzeef said…
Salam ramadan SID, tq for your comments. Guess you and Abe Radja from the G13 still remember me, yg lain..dunno, no comments, HP pon tak angkat bila call, biasa la naluri manusia, x pernah puas..semua gila, gila harta, gila kuasa, gila pangkat..semua gila (nyanyi ikut Awie Wings) ;-)
adenium said…
rayzeef - hehehe.. G13 tetap diingatan..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan