bazar ramadhan : Seksyen 17 PJ

emmm... kan dah kata... kalau aku tak dikaitkan dengan makanan... takde lah cerita kan.... hehehe..so bulan puasa...kene lah jugak letak ye..... sessi bazar ramadhan lah pulak dibulan ramadhan nih....
walaupun aku taksuka sgt nak g bazar ramadhan... aku cuba lah jugak gi... aku malas.. sebab susah nak dapat parking...tapi beli nya sket jer..hehehe....
ok nih aku ngikut kengkawan g bazar ramadhan di seksyen 17 PJ.... tapi gi awal lah... takde lah banyaklagik food masa tuh.. tapi bleh lah layan kan...

biaasalah kueh2 cenggini kan ..mesti ada punya... kalau bulan puasa nih... ada murtabak ke.. cucur udang ke... kueh lopes ker.... emmm itu semua aku tak boleh nak makan berlebih2 kan... kata nak meguruskan badan di bulan puasa..hehehe
nampak semua bende macam best jer kan....ayam nih rm15 seekor.....
aku tatau lah korang panggil nih sayur apa.... tapi aku panggil... taugeh kasar... fave aku nih...tetiba plak ada kat bazar ramadhan.. wahhh menariks....
ikan keli masak cili.....aku ambik gambar jer.. tak beli pun....
nih kalau tempe camnih... aku memang takbleh nak blah... memang kene beli gaks..hehehe
tepung pelita istimewa..paya jaras... rm2 ..5 biji... emmm dulu masa aku dok sg pelong aku tatau pun kat paya jaras nih ada kueh tepung pelita istimewa nih....hehehe
kambing panggang.... rm5 100gram...
laici kang... macam menariks jer kan... rm3... biasalah bulan ramadhan nih.. semua nampak menariks kan.....
------------------------------------------------------------------------------------
ini adalah capati.... wooo petang tuh aku berbuka dengan capati... BIL yang beli... siap dengan kima kambing... kari ayam... kari ikan.. dalca... wooooo.... dua keping aku habis kan ye.... emmmm korang rasa... tercapai ker niat dihati ku nak menguruskan badan di bulan puasa nih...??heheheh




Comments

oRanGeLiLY said…
jom gi seksyen 14 lagi banyak pilihan kak
♥Syamelia♥ said…
gituuu lah...
buka mkn capati jer...
diet la 2...
hhahhahha...

kambing panggang 2 mcm menarik...
n sgt besar...
sekali tgk mcm duyung laks :D
ohbukan said…
param faveret sy tu, try beli lauk kt makcik sombong periuk besor2 ataih meja, lauknyer sedapppp....
Liza said…
kambing panggang....tepung pelita...i like!!!
adenium said…
orangelily - ye ke ann..?? wahhh kene gi jugak nih...hehehe

syamelia - hehehe... kene jugak sket2 amy... badan dah nak kan..hehehe

ohbukan - mel... nih g dengan kawan2 ofis lah nih..heheh

liza - kak liza.. ada satu kueh yang macam tepung pelita... tapi ada something crunhy inside tuh pun best...kueh apa erk..hhe
adenium said…
orangelily - ye ke ann..?? wahhh kene gi jugak nih...hehehe

syamelia - hehehe... kene jugak sket2 amy... badan dah nak kan..hehehe

ohbukan - mel... nih g dengan kawan2 ofis lah nih..heheh

liza - kak liza.. ada satu kueh yang macam tepung pelita... tapi ada something crunhy inside tuh pun best...kueh apa erk..hhe
zOe said…
hehe dulu selalu singgah param ni ngan mel masa dok nyewa kat kd ..

oh yer param kat kd not bad..aku selalu pegi yg kat rawan tu ..situ tepung pelita/kebab/nasi kerabu/nasi lemak ...satu lagi param kat area mcd ..situ pun ok tapi aku dah kenal sect4 dulu so tuh la yg d hati selamanyer hehe
Mr & Mrs MonDoK said…
.:: Kamben itu sungguh meruntun jiwa dan raga... Naaakkkk!!! ::.
adenium said…
zoe - hahaha... kesian ko kan.. mesti rindu PARAM2 kat mesia nih..hehehe

Mr & Mrs Mondok - heheh...sila ke PARAM tersebut..hehehe
h- Zinnirah said…
wahh.. mohon izin backlink ya

http://hzinnirah.blogspot.com

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam