food review : SHOGUN- japanese food buffet

moshi..moshi...japanese food anyone..??? i luv japanese food... or i can say... i luv food.. hahaha.... dulu korang dah tgk entri pasal sakae sushi kan... kali nih aku nak citer pasal shogun.... ini adalah buffet ye korang... so korang bleh duduk lama2.. rege tetap sama.. macam kat sakae arituh.... dok lama.. bila maikin mahal lah kan....
nih SHOGUN kat 1 utama... new wing... level 2... agak tersorok jugak tempat dia... tapi kalau pusing2 tuh..sure jumpa punya lah....

actually... aku g makan2 ngan kawan2 skolah aku...kengkawan aku yang kitorang selalu hang out nih... kalau bagik list nak makan apa... jgn sebut japanese food... mesti on punya.. dan itu lah yang dipilih... tapi macam biasa... ada jugak yang tak turn up.... aktiviti 'gallok' kali nih... sebab one of my classmate.. dramang (dr ahmad nazri ... doctorate)... balik mesia kejap.... dia skang dok buat research kat france..toulouse ... tapi most of his time kat jepun.... dari buat degree.. sampai ke phd.....

harga...korang tgk kat sini... rm48++ untuk buffet... memang berbaloi baloi..... dia punya food memang banyak... dan variaties .... huh... memang sungguh berbaloi..... betulll
aku sungguh malas nak ngambik sumer gambar food kat situ... sebab asyik makan... borak..gelak.... biasalah... kalau dah gang2 aku nih jumpa....so gambar yang aku letak nih... adalah my fave lah ye....
woooo... salmon sashimi... heaven tau korang... aku boleh makan sesuka hati.... i luvvvvvv salmon kannnn...so.. dengan senang hatinya lah aku makan salmon... salmon nih kalau nak membeli banyak2 mahal....
(dr ubi.... aku saja jer letak sashimi banyak2... bagik ko teruja lebey... so bila mau SHOGUN...heheh)
steam boat ni adalah complementary... untuk setiap meja..... tengok tuh ada salmon juga kan....heheh
tempura pun ada....so ...aku sudah tentu lah tak lepaskan peluang untuk softshell crab tempura nih.... dan jugak raw oyster.. dan salmon lagik....
apa ke nama kueh nih... mochi kot... aku suka yang ada inti kacang tuh... pilihan dessert pun boleh tahan tau.... aku rasa lebih sepuluh jenis kot.... aiskerim dan buah pun ada.....

oh ya.... ayam pandan pun ada tau..... hah nak tunjuk banyak tak banyak nya food... sampai aku tak mampu lah nak cuba terai test satu2 kan....
thanks dramang...for the buffet treat..... nnti jumpa kat france ye... (emmm bila lah tuh...)









Comments

Mama_anggun said…
adoiiya!! sid, ko sudah buat aku leleehhh laa....iskk...aku mg loves japanese cuisine nih...kat ner tempat nih?
adenium said…
mama_anggun - hahaha..apa lagik.. jom kita buat makan2 kat sini plak... hey ko nih mesti baca tak betul.. kan aku dah tulis kat 1 utama tuh..heheheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam