jom makan : MARCHE...againnn

againnnn... gi makan kat marche.... seperti dulu same place.. same person.... different date... dan time... err.. kot time sama ntah... heheheheh...so kalau dok etrtanya2...kat mana exactly kat the curve nih.... hahhh tengok lembu ijau tuh... memang ada kat depan nya... dlam nya kalau intai kat cermin... macam pasar.. sbb nampak banyakkk buah.... errr... marche tuh.. memang pasar kan... :P
tak tahu plak... arituh dorang ada buat lucnh special... which is cheappp... tapi now dah abis... or else... mungkin dorang buat jugak lagik ke... tatau plak....tapi we're there on tuesday.... so... menunya adalah marche pizza with sliced beef bacon... hmmm... agak kurang menarik pada masa iteww... kerana... teringin nak makan mende lain.... so... kene lah pusing keliling carik yang ala2... ingin dimakan...
macam biasa... kalau masuk 2 orang... adalah dua kad nya.... kitorang ambik the main course... katanyalah main course... dah dtg lunch... hehehe... drinks... dan dessert.....
so... guess what... hahahah... nampak dah kan.... the grill salmon....hmmm memang terasa nak makan grill salmon hari tuh.... helathy gitu kan.... dan hanya... tambah sket mash potato.... walla... memang terbaik lah.... hmmm kalau kasi 2 pun boleh habis nih... memang sedap...pencinta salmon memang tak akan lepas kan peluang makan grilled salmon kat sini... ada beberapa jenis ikan lagik... tapi...salmon tetap menajdi pujaan... memang segar dan terbaikkkkk ...pluss the drink.... pineapple + green apple... huhhh.... sungguh bestttt kombinasi masam dan manis yang memang sungguh melampau lah... series aku rasa macma nak tambah lagik satu jer drink... seb baik.. sebab leka berborak... terlupa.... :(
satu lagik 'main course' unt tengahari tuh... adalah.... mix grilled.... huhh pilihan yang healthy kan... ayam..daging dan lamb.... huhhh superbbb... lamb dan beef... memang sedap sgt...tender meat.... dan sauce nya rasa agak unik.... bagik aku lah.... sampai... huhh tetiba kecur plak air liuq nih....
yeah... dessert time... pannacota.... mula2.. macam nak rasa agak bersalah... bila ambik dessert camnih... mesti kalori nya banyak kan... tapi... the fruits... memang buat aku rasa ala2 gulty -free... well.. kene ada reason yang kukuh kan.. :P ... tapi aku suka sebab takde lah manis sangat.. manis2 buah katanya kan...
sebagai peminat raisin n cinnamon... hurmmm... satu lagik dessert..diambik lah bread pudding ... dengan kuah nya tuh... memang terasa cinnamon nya... just nice.. tak manis sgt... itu yang aku yang cuba merasa nih.... merasa lagik... :P ...tapi aku takde lah gemar sgt aroma cinnamon tuh... tapi bread pudding nih memang layannnnn
burpp alhamdulillah.... marche.. memang aku suka lah.... banyak pilihan makanan nya.... dr pasta... pizza... baked n grilled.... wrapzz... dan dessert... memang macam-macam boleh pilih.... so... kalau belum cuba... boleh lah cuba... :D


Comments

Gina said…
Teringin nak makan Marche..dah lama dah, tapi disebabkan ada banyak restoran lain di dini, selalu tak sempat..balik Malaysia nanti, harus mencubanya
Lyn Yusoff said…
laparnyer sid...
*gulp*
PearlnScarf said…
bestnya lahai tergoda tgk salmon...
Liza said…
i love this place, baru gi skali. jauh ler nak make another trip
adenium said…
Gina - kalau kat sana ada marche..kene trai gak yang at sana Gina.. heheh

Lyn Yusoff - jom marche... :P

PearlnScarf - salmon memang superbbbbbbbbbb

Liza - takper... bebila free kita gi nak....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan