selongkar dapur orang

hishhh apa selongkar2 nih.... hmm tak perlah... selongakar untuk hambik gambar jer kan... bukan selongkar untuk curik.. hehehe... owh ya... macam tajuk kat atas.....INI BUKAN DAPUR AKU... hahahah... dapur kawan aku.... heheheheh

aku memang peminat....pinggan mangkuk segala nih.... errr.. tapi yang jenis2 macam nih lah.... yang macam aku nak tunjuk nih... duluuuuu kan... salah satu dr fave past time aku... adalah... menengok pinggan2 gini lah... adoiii.. tgk rege .. hmmm sampai skang tak terbeli.. tak mampu dennn....
pernah berangan nak beli norikate yang jepun tuh... yang berbelas ribu tuh... noritake philipines yang beribu2 SAHAJA tuh pun tak terbeli weiiii hahahah....dok lah nengok saja.... hmm umah aku.. ada pinggan 2 3 biji jer... cukup lah untuik aku letak nasi.. letak lauk... :P... tapiiiiii nak gakkkk pinggan cenggini,.... hmmm nnt lah.... kot ada rezeki... bila tatau lah ye....
jom lah kita layan gambar2 nih.... hmmm meleleh air liur aku ......

set noritake yang aku nampak kat dlm kitchen kabinet...

correlleeeeeeee
lagikkkkkkk
huhh nih apa erk... lupa plak namanya... since aku memang gila kat correlle ngan noritake MOST...
bukan tuh jer... hahhhh... dalam nih pun berset set.. berlambak lagik....
close up sket... yang jepun nya noritake... berbelas ribu pun adoooooo... hmmm aku tak dooooo....
gilla... memang aku jeles... sebb aku memang nak sgt ye ada noritake nih.... aku suka noritake nih... sbb simple.... hmmm..... bila nak beli nihhhhhh...????

Comments

azzey said…
adenium: cantik nya pinggan2 tu!
adenium said…
azzey - memanggg cantiik..... rege pun sgt cantik... :(((... tuh yang mampu selongkar dapur org jer....
atty's said…
memang cantik pinggan2 tu..
tp umah kty kecik tade tmpt nak simpan..tu tak beli sgt pinggan2..
adenium said…
atty's - takde temapt nak simpan takper kakty... sok2 bila bleh beli untuk guna...
tapi sid takdo duit nak beli ..:(((...
Gina said…
Sidddd !!!!
Kat Adelaide nie orang Malaysia dok gila mengumpul Corelle, Pyrex and Noritake. Depa kata murah and latelay, I pun dah terjebak sama..Corelle dah beli 2 set and Pyrex pun 2 and semuanya akan beranak pinak nanti
adenium said…
Gina - seronoknya....hmm tuh lah kelebihan merantau... :D ...
i kalau dapat satu set setiap satu pun dah suka nih,.. hahaha
..selamat mengumpul... nnt i gi selongkar umah u plk :P
Liza said…
nie dapur saper ni sid, bestnyer pinggan mangkuk branded, tapi kalau liza susah skit kot. kalau satu pecah mau mati sakit jantung
adenium said…
Liza - dapur umah akwan sid... ya allah... terbeliak mata sambil jeles tau nengok... :(
Ruby Alias said…
corelle kat sini locals tak berapa nak pandang ..kira mcm set utk org muda baru nak move into their own place ..hsewarming gift gitu ..buat pinggan basahan hari2 ..they r more into stoneware ..noritake aku pun dah tangkap chenta sini ..tapi seset for 1 person jer pun dah round usd4+ ..kang beli aku sorg jer la yg guna makan mee maggi hehe
adenium said…
Ruby Alias - ok apa bi... dulu aku memula beli vision pun masak megi.. hahahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan