jom makan : SAMSARAA....

korang mesti pernah tengok kan gambar mamat kat bawah nih.... mesti tau kan.. sapa... yesssss... Harith Iskander.... dia dan sudah ada tempat makan.... errr...kedai makan... errr... restoren... err... cafe.....


okeh.... mau tgk kat mana.... nih alamatnya.....


Samsaraa restourant11, Jalan Sri Hartamas 7 (Old Hartamas), Taman Sri Hartamas, Kuala Lumpur


03-62015907



kalau agak confuse kat mana... ehemmm dekat dengan petronas Hartamas..... ok.. kalau dari bukit kiara equestrian ke... dr pusat sains ke....sila jgn ambik fly over... tapi ambik ke arah traffic lite... yang hampir dengan sekolah men hartamas tuh... kat traffic lite... amhik kanan... dan ada traffic lite lagik... ke kanan... jln terus... before petronas... masuk simpang kiri... ada lah kedai tuh kat situ...
kalau ambik set nih.... memang tak nyesal.... betul..... ini kalau tatau ak makan apa lah....jom...jom kita lihat apa yang adaaaaaaaaa......


Grilled Lemon Fish.... penggemar ikan .... sila jangan lupa untuk order nih.... aku tak pasti plak ikan apa... tapi... ikan tuh di marinated ngan herbs...n lemon... memang combination yang tepat.... dan healthy....dan paling penting sedap..kalau tak takkan aku boleh senang2 capai yang kat depan (ayu punya) dan kat sebelah (yanok punya) ..:P


Grilled herbs lamb shoulder.... aku tak sempat nak rasa.... pasal tak tercapai dek tangan... tapi bilan nampak sirman dapat menghabiskan dengan jayanya.... memang tak was2.... yang ianya sedap......


my order.... fish n chips... typical lah sungguh aku nih kan... heyyy... tapi this is different.... masa sampai pun... aku macam eh eh..fish n chips ke... again... aku rasa the food here... memang berkonsepkan healthy.... the fish that fried in batter and served with chips and tartar dip.... again... adalah kombinasi yang bagus kenapa... ikan nya tidak masin... so memang sesuai dicicah dengan tartar sos... sbb mostly bila kita order fish n chip kat sini... memang a bit salty kan...kalau cicah ngan tartar sos.. salty n siur... not a good combination kan.... sebab tuh... aku memang sukaaaaaaaaaaaaaaa sgt Fish n chips kat samsaraa nih.....


nasi beriani set... again.. aku tak usik nasi beriani nya... tapi rasa karinya...mantap...not simply kari mamak .. tapi memang kari beriani tau.. tak caya bleh cuba....


tadaaaaaa..... tak sabar nak bgtau korang yang nih... ni kira signature dishnya lah... masa memula sampai... nampak macam... ehhh ayam percik... tapi... sekali rasa.... hmmmm i should order this next time... ini lah harith set meal tuh... roasted chicken comes with mavelesssssssss gravy i.e kuah percik... dan mash sweet potato... dan sayur... kuah perciknya... memang sedap... bukan macam kuah percik ayam bakar yang selalu dibeli... tapi macam yang ala kampung fave aku... campuran cili dan santan nya... sangat tepat... aku dah lama carik kuah percik yang macam nih...so skang dah jumpa...

the drinks.... yang ala2 orange tuh... body cleaser ke kalau tak silap... sori lupa.... tapi ada campur ginger.... hmmm sebb tuh aku rasa.... kalau pandai mix n match food kat sini... memang healthy tau....

wahhhhhhhh manggo cheese cake... ini lah cake yang menjadi bualan seantero dunia.... aku yang melebihkan coklat dr cheese pun sangat bersetuju dengan penggemar cheese cake... mana taknya... manggo nya sungguh freshhh... dapat rasa manggo nya... tgk elok2 ..dalam gambar pun bleh nampak kan...

this chocolates tingy.... with ice cream... biasa sahaja... kat tempat lain pun aku bleh rasa pencuci mulut begini... bukan lah tak sedap... tapi... tak lah menyengat.... cuma... bila ada vanila ice cream pada melt chocolate.... memang dabommm lah ...

this is greatttt... series... selain manggo cheese cake tadik... aku memang suggest sgt this crumble... memang mavelessss..... again aku lupa nama.... tapi this is mix crumble.... ada pisang.... peach etc... memang sedap... sgt... tidak terlalu manis... dan comes with ice cream....


aku lah pencinta makanan... tapi memang puas hati makan kat samsaraa nih... memang menepati selera aku.... owhh ini aku makan masa dinner AYUTHESUN..... dan makan-makan ini ditaja sepenuhnya oleh KAK RED dan SYAHRUL.... thanks guys.... for the great food and the cosy ambient....













Comments

BaiDuRi said…
saya jarang² nak terguda dgn gambar² food...but this one adeeesss...sungguh tempting! mungkin sbb byk kali diulang perkataan 'helthy' tu kot..hehe..apsal hari tu tak ajak ke sini??hehe..kene pegi nih..(erk! Naili's tu pn x pegi² lagik)
atty's said…
salam sid..kty terus jadi pusing ..kelaparan tgk semua food tu..huhuhuhhu..lapar.
Lyn Yusoff said…
alamak!!
sedapnyer sid..
lyn dah terliur ni.. wajib cuba nnti..
hehehehe
adenium said…
baiduri - hahaha... kannnn... lupa lah plak arituh... sbb dok sebut nak 'minum2 jer' ..hehehe.. next trip lah ye... :P

atty's - hurmmm memang wajib kelaparan kakty... saya pong.. hehehe

lyn yusof - try jgn tak try lyn... jgn luper ajak ai gak ye... :P
azzey said…
adenium: terliur weh....lg2 tgk aiskrim tuh! mmg superb!!!
adenium said…
azzey - the crumb with ice cream tuh memang mavelesssss sgt2... betul.....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam