jom makan : HOMST (TTDI)

episod makan-makan lagi.... ok... kali nih... jom kita tengok apa ada kat HOMST..nih aku gi kat area TTDI... hmmm to be exact.....kat persiaran zaab.. yang ada shoplot tuh.... kalau jumpa KFC TTDI... so dia adalah building yang dibelakang nya.....


owhh ada branch kat KOTA DAMANSARA dan SHAH ALAM rupanya.... so.. kalau tatau TTDI... korang ada pilihan,...
mostly thee food.. is my choice.. dah dorang macam tatau jer nak makan apa... hehehe... dengan persetujuan lah jugak kan....
ini adalah lemon chicken... hmmmm best... crispy lagii... lemon sauce tuh... kat bawah tuh.... well aku tak perasan pun... sebenarnya... hehehe... lupa yang aku order adalah lemon chicken... sebb takde ambik sauce tuh... :P

HOMST tofu... kalau tak silap... memula pikir... toufu biasa yang digoreng... owhh adalah silap... aku pun tak pasti apa ramuan... lupa dah ... tapi.. the mixture of few ingredients.... then digoreng... huhh... crispy on the outside... juicy inside... should tryyyyy... sedappp...
kankung belacan... the must have vegi kot kan... nih paling senang... walaupun ada banyak lagik pilihan sayur..... sedap.. kangkung belacan ... mana2 pun sedap kan... :D
my fave... soft shell crab... emmm.. lupa namanya... tapi ada digoreng..campur dengan salted egg... huhh besttt.... fres soft shell crab... coated with salted egg .. memang maveles... dapat nih... aku lupa abis yang lain... tuh yang ayam tadik aku bleh lupa aku order lemon chicken... blame this... the crab is the culprit... :P
seafood tomyam.... aku bukan suka sgt tomyam.. tapi layan.. sebab tak terlalu pedas... dan tak telalu masam... the taste ala2..cukup rasa tau... ada masam pedas tomyam.... biasa.. aku jarang lah nak makan tomyam.. unless no choice... tapi... aku bleh tambah lagik kuahnya tuh... besttt
the drinks...
the dessert for him n her... laici kang kalau tak silap... homst style....
my dessert.... aku ingat sago pudding... tapi sago mutiara.. with manggo kalau tak silap... huhh... manggo yang sungguh mavelesss... ala2 minum air manggo kat mekah ( :P) .... sagu nya.. hanya,... sedikit yang mutiara tuh jer... bleh share dua orang nih... big portion.....
so... itu sahaja yang diorder..... kenyang giller... walaupun aku tak ngambik nasik.... aku main ratah lauk sahaja... tapi kenyang... 3 orang menghabiskan semua di atas....
i shuold have anotehr visit untuk try... goreng2... nasi ayam bagai lah plak kan.... anyone nak pergi.. jommmmmm

Comments

PearlnScarf said…
interesting
adenium said…
PearlnScarf - sgtttttttt2... kene cuba....
Mama_anggun said…
windu nak makan makanan mesia...!!!!
azzey said…
mak oiiiii! sedap2 nya menu ni!

p/s: slm kenal
adenium said…
mama_anggun - memang cenggitu... aku everytime kuor mesia... balik.. hadapppp sungguh kat malaysian food... heheheheh

azzey - hi azzey salam kenal jugak... :D
makanan tuh memanggggggg sedappppp.... jommm ....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan