BIZI-BODI nya akuuu

hahh...orang yang BIZIBODI... suka ambiktau hal orang..bukan hambik tau jer... nyibuk skali.. adalah orang yang memang takde keje.. tatau nak buat apa... takkan nak nyibuk hal sendirik kan.. gi lah nyibuk hal orang.... meh nak citer aku membizi bodi hal jiran aku....

ehhh... bukan hal jiran.. hal kereta jiran.......hehehe



cenggini.... biasalah.. aku balik keje..bukan nak kene kejar2.. masak untuk laki ke... kejar ambik anak ker... kalau takde urusan.. aku lenggang kangkung jer drive... bila sampai jer kat kawasan umah aku... skali... terpandang lah 5 SERIES jiran aku nih... ehhh bukan baru terpandang... memang dah lama dah tengok tapi.. kengkadng tengok memalam.... glance jer... cenggitu lah.....kira nya... selama nih.. pandang tak pernah nak bizi bodi lah... tapi sebb hari tuh banyak masa free kot.....

tetiba... ternampak... 5 series tuh... macm cantik jer... jer lah katanya kan... tgk kat belakang... ada simbol M5 tuh.... hmmm... M5 ker... detik dlm hati jer lah.. al maklumlah... aku bukan arif lah pasal kereta nih kan.. heheeh... tapi sebb teras sgt nak mebizi bodi... aku tgk lagik... kalau tgk dr depan... dengan bodi kit nya tuh... nampak sgt .. bukan macam 5 series yang biasa.... ye kot M5 nih... hahaha.... punya nk speku ..err... speku ker....

yang aku kata aku nih... bizi bodi... sebbb tak puas hati nih.... ye lah... kalau dah 5 series biasa pun... aku JAUH dari mampu nak pakai.... ini kat m5 kan.. dan rege dua tiga hengget lagi nak sejuta..... kalau aku ada duit sejuta pun takleh nak pakai... kang pakai.. dah minyak lah tak bleh nal beli..hahahah...

gigih nih... terus text adik aku... nak tanya BIL.. hahaha... nak tanya...side mirror M5 actually mana... bla bla bla... hahahah.... BIZI BODI kan aku... hahahaha...

BIL kata... bukan ... sbb BIL ada gak penah tgk 5 series tuh....heheheh... owh.. my second BIL memang giler lah kat kereta nih... sedang mencukupkan duit untuk beli skyline ( adik aku yang berkenaan sila beritahu suami anda ..ini doa kakak ipar... :P ).... sambung kesah tadik... BIL kata... kalau asalnya... M5... takde kaler tuh.. bla bla bla... hmmm... okk.. heehhe

hek eleh.. ntah haper2 aku kan... ye lah... logik gak kalau jiran aku tuh nak pakai M5 pun... kalau tgk umah dia... huhhhh jauh lah dariumah aku dr segi renovation bagai nya... errr... umah aku umah asal.. tak buat reno pun... hehehe...

so sekian lah kesah bizi bodi... len kali jgn bizi bodi...kalau takde keje... takyah nyebuk hal orang... baca lah suratkabar ke apa ker... lagik baik ...

Comments

Ayu Zuraida said…
dulu adk ipar u ada jugk mint M5 yang ditmbh lagi kuasanye berkali ganda..apa ntah namanye..tapi skg duk giler skyline n M3..dh penuh ext hdd i dengan gbr kete..klu opis u ada hdd y nk buang sedekah la kat adk ipar u ni sng dia nk smpn gbr kete..
adenium said…
ayu zuraida - hmmm external hd i pun cable dah rosak.... bila nak hantar kedia ntah...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan