sudah jumaat...

hmmm minggu nih... aku bercerita kesah di kembara baitullah sesaja lah ye.... takde kesah masak2... makan2... lagu ke... takper lah kan... bukan selalu belh cerita cenggini... ntah bila lah lagik nak dijemput menajdi tetamu allah kan... so hari nih abis dah lah cerita tuh... kalau nak ikut banyak lagik... tapi nnt lah... once aku dapat gambar dr camera pro... aku share sket2 gambar nya erk...

sebagai seorang yang sgt lah pencinta makanan.. ehemmm... nak jugak citer paal makan2 kat mekah... tapi aku tak sempat nak try mcm2... since... orang sekeliling aku pada masa tuh... tidak lah food hunter sgt kan... hehehe,....

tapi apa yang best...makanan kat sana.. apa jer yang korang nampak... memang boleh try jer lah.. tanpa was was... dah nama pun halal kan.... hehehe.....

makanan yang di cater oleh agency pun... aku takde yang nak di komplen... breakfast memang simple lah... tapi ok jer.... lunch ngan dinner... takde masalah.... sket2 tuh... tak kesah lah kan.... ada satu malam tuh... ada yang buat kenduri...aku pun join sekali... untuk tahlil my parents...

masa kenduri tuh... dorang masak... lamb n chicken mandy... best giller... first time makan kot... later.. kita carik kat sini... kat sini pun ada... hehehe... series aku tak pernah tau... pun pasal mandy nih... nasi dia.. memang bleh makan cenggitu jer lah... macam yang gambar kat bawah tuh lah... tapi semua gambar2 dlm entri nih.. aku google jer...




kebab pun ada... macam2 jenis kebab lah.. infact ada yang hanya letak falafel (..mm my fave nih...) ngan fries jer... letak dlm roti pita atau tortila gitu... tapi best... doner(betul ke eja nih..) kebab pun ada...

mostly makanan arab nih... lebih kurang sama bagai kan kat turkey..pakistan bagai kot... so u can easily found in europe... so... balik masjid... tuh... kalau rasa teringin... singgah jer lah tepi2 tuh beli apa yang tekak nak makan.... :D

aku kan sgt suka indian cuisine... kalau korang pernah tgk.. ada yang kat sini indian jual yang macam cekodok bawang tuh.. kat sana pun ada.. bestttt...kengkadnag balik solat subuh... singgah kedai beli cekodok...

dan yang sgt tak boleh lupa jugak.. manggo juice... pekat dan sgt best... kalau balik solat zohor tuh.. singgah beli n terus jer minum... bestttt.. hheheh... 5 riyal satu gelas cenggitu... emmm tetiba teringat nak minum juice kat keramat tuh.... tapi tak pernah plak try manggo juice kat situ....jomm trai...

satu lagi eskrem... pun merata2 orang jual... balik solat... asyik penuh jer kedai eskrem nih... so... aku pun tak ketinggallan lah... biasa aku beli yang dekat ngan hotel aku jer... ada tuh... bleh campur sampai 4 flavours... heheh... tapi kali nih.. takde lah hebat sgt aku makan eskrim... takde lah hari2... walaupun almost hari2... summer kat germany tuh lagik hebat kot... dah kat sini... ada banyak mende lagik yang bleh makan dan cuba,....

cukuppppp....aku plak yang terliur lebey nihhhh... ok lah.... bebila aku sambung lah lagik yek...





Comments

Lyn Yusoff said…
sid,
ttp citer pasal makanan kan..
tapi betul lah.. kat sane mcm2 makanan boleh dpt..
sediakan saje ongkos nya... hahahaha
adenium said…
lyn yusoff - siapalah saya tanpa makanan... hehehe...
atty's said…
SID..LAPO KTY NENGOK FOOD TU HAH ..
Liza said…
i love food too, tu ler pasal badan mcm di pam2
adenium said…
atty's - hmm nih yang susah kakty... lebih lagik kalau food depan mata kan..hehehe

liza - takper lah...janji sihat... hehehhe... *mengalami nasib yang sama* :P

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan