aku dan lagu : separuh jiwaku pergi

salam hari jumaat... jumaat nih...kita dengar lagu slow plak ye.... lagu nih... simple jer kan... tapi macam ada makna mendalam jer.. kalau tgk anang nyanyi... memang lah ye pun kan.... ada ke kena mngena dengan aku... emm.. ntah lah... tapi kan... masa lagu ni release.... dan femes... memang dah separuh jiwaku pergi....



ntah lah... aku bukan hayati sgt liriknya.... tapi... memang kadang2 dengar tuh... terasa sesuatu jer... arituh,...takde keje ..tertengok sapa ntah nyanyi kat AF lagu nih... sapa ntah komen... anang nyanyi memang simple ..tapi terasa kat hati...

back to this song.. lagu nih buat aku teringat kat seseorang... emmm ...kalau kita kenal seseorang... tetiba kita terjatuh chenta...tapi hubungan kita tak dapat diteruskan... sakit jugak rasanya... ehhh memang sakit... tapi... rupanya... kalau kita kenal seseorang... kita hanya berkawan.. kita serasi berkawan.. kemudian.. kita setuju.. untuk cuba sesuatu yang lebih dalam perhubungan... kita pun effort untuk saling sayang menyayangi... dan akhirnya... kita mula rasa sesuatu... kita mula rasa sayang... kita cuba hilangkan kenangan manis antara kita dengan orang lain... kita fokus kan rasa sayang antara kita itu... emmm.. mungkin masa itu.. kita rasa... kita dah cuba sayang dia... kita bleh kata ..kalau kita tidak berjaya... tidak lah sakit sangat... owhhh...kita silap... rupanya...bila kita ditakdirnya tidak ada jodoh dengan nya... rasa sakit kegagalan itu lebih terasa ... lebih sakit terasa... dibandingkan dengan cinta yang hadir dengan sendiri... kalau korang rasa... baru lah korang percaya agaknya... waktu itu... terasa 'separuh jiwaku pergi' .. kerana.. kita berusaha untuk itu... tetapi kita gagal....

hahaha... panjang lah plak kan... tapi itu lah.... mungkin ..kita ditemukan hanya sebagai kawan... tgk.. bila kita berkawan semula skang... kita ok .. takde masalah kan... so.. baik lah kita berkawan sahaja... buat masa ini... jangan paksa diri kita untuk sesuatu yang lebih dari kawan ye.. plsss... dan kita cuba untuk tidak lagi mengingati... semua kenangan manis antara kita... itu kan kenangan... mana mungkin jadik kenyataan... sudah allah tentukan begitu... siapalah kita untuk melawan takdirnya.... peace...

itu lah yang apa aku pikirkan... apa yang dia pikirkan.. aku tidak pasti... april... adalah bulan kami... bulan aku dan dia... wahhh tetiba jer kan... bulan aku dilahirkan... bulan dia dilahirkan... bulan tragedi kita jugak.... so... april nih... kita heppi2 sahaja lah ye... :D

hishhh dah lah... panjang plak bebel kan... hehehe...jom layan lagu plak....









Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati
dengan sadarmu
kau tinggal aku

Reff:
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

*back to reff

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua


Comments

ohbukan said…
uiks..kak..pi umrah pun leh layan kan blog, layan lagu gak ke? bukan bz ke?
Liza said…
what makes a song special to me will always be the lyrics, tempo rhythm best segala bagai pun, kalau lirik hampeh, tak guna gak
adenium said…
ohbukan - mel.. nih auto publish..hehehe

Liza - ye betul... lagu ana rafali tu..intro nya wording buat terus taknak dengar..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam