bekas plastik ku...

errr... ini bukan iklan ye... jauh skali... iklan yang berbayar kan..hehehehe... tapi ini memang citer tupperware.... al kesah... aku memula dulu... takde lah nak beli bagai tupperware ke hapa... ada lah satu dua jer pun.. yang aku beli dan guna... macam eco bottle tuh ke... bawak gi sana sini... letak dlam car.... cenggitu jer lah....

tapi adik aku.. emmmmm memang lah kalau bleh semua nya nak tupperware... sampai .. kalau adik aku si umi haziq tuh suh meme letak kan apa2 dlm plastic container... kalau meme tak jumpa carik cop brand nya... mesti tanya... ' ngah... nih brand tupperware ke tak...? ' ... kesah nya...

so.. kat atas tuh... adik aku lah punya kan... set apa ntah aku luper... siap ada kuali bagai lah... owh ya... dek kerana asyik membeli jer barangan tupperware..aku suh adik aku jadik ahli... dapat diskaun sket kan... ye lah.. selalu dok beli itu ini... tamau jadik ahli...

so..bila dia dah jadik ahli.. ada lah katalog kat umah... emmm aku bukan bleh tgk... vavavavavav.... ter5uja lah sgt ... pun turut terjerumus... hahahahaha

kita tunjuk kotak jer lah dulu kan... siap aku pun dok beli spice set nih... ngan yang lain2 nya lagik lah... memang teruja lah korang... sebab aku nih.. kan suka mende2 gini... sampai dulu... kawan aku siap gelakkan aku...bila ntah kali keberapa dia tanya.. aku jawab.. aku dah guna dah periuk vision aku tuh... 'masak meggi' ..hahaha.. masa memula beli dulu la... hhahaha...

aku sungguh taksub nih... melebihi taksub beli barang ikea dah plak.. hahaha... dulu... kalau isi minyak.. ke.. hapa... dok cari barang comel2 kat ikea tuh... tgk spice set nih... buntang2 mata.. tak sedar diri duit tgh banyak nak guna ke lain pun.. rembat jugak... hahahaha
emmm memacam jugak yang tupperware dah jual kan..... tapi yang nih sumer aku takde teruja lah sgt...sbb aku dah ada barang yang dah sedia ada aku guna... heheh......
tapi betul lah... walaupun mahal sket... tapi barangan TUPPERWARE nih... bagus jugak untuk kesihatan... bukan lah boleh turun kan berat badan ke hapa... hahahaha... tapi ..aku nih kajn on the move the manjang... kalau air letak lam botol plastik tuh... dah kereta berjemur kat tengah panas... emmm orang kata tak baik untuk kesihatan kan....
so aku memang guna lah eco bottle tuh... hehehe..kaler biru... lagipun senang... bawak gi gym ke.. mana2 pun... siap ada tali lagik... memula beli dulu... siap berebut ngan haziq... dia kata dia punya botlle nak bawak gi skul... hehehe...
so ..umi haziq... sila beli satu untuk baby umi ye....:P



Comments

♥Syamelia♥ said…
hey sid...
aiyooo... tupperwave xbley bla la...
mahal..
tp bila da buat offer, kita jd gils japs...
baru hr 2 beli, melayang dkt 100, tp dpt byk...
kena pandai pilih la kn...
adenium said…
syamelia - emm mahal sket lah kan.. tapi tuh lah emi.. kalau dah suka tuh... beli gak sesikit..dan kene carik time ada campaign... heheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam