SG PETANI-PENANG-TJG MALIM-BB-KL

ini kesah hari seterusnya.... hari nak daftar meme tuh lah.... so.. pagi tuh...kuar2 tuh...gi breakfast dulu.... kat sg petani nih.... then terus zasss nak ke kepala batas.... kan dah survey jalan semalam....so.. kuar ikut exit BERTAM....
patutnya... kalau dari tol tuh ke KMPP nih... dalam 10 15 min jer... tapi jammmmmm orang nak mendaftar... huhhhh sejam lebihhhhh....
ini keadaan dah masuk kawasan KMPP nih... nak ke tempat parking... tinggl tmpat parking yang kat belakang jer... yang depan2 sumer dah penuh... nih puh..ambik masa setengah jam lebih kot... meme dah turun sesiap... gi Q... ramai gak student yang turun tgh2 jalan nih.. kalau nak tunggu betul2 stop..famili nak teman bagai... lambar lah beh balik kot....
korang tgk lah.. salah satu kawasan parking yang penuh... adoiii... semua kawasan parking lah penuh.... sesak sungguh....
barang2 meme....aku ..BIL ngan meme... dok hangkat barang... ke tingkat 3... suh haziq ngan umi dia tunggu dulu kat cafe.. kalau hangkut ngan dorang... emmm mau dua 3 kali round baru nak siap....
dah siap semua..kitorang balik.... baik bersurai cepat...sebelum sesak orang nak keluar plak nanti... zasssss sampai gunung semanggol... berhenti...minum2... makan2.. rehat2...isi minyak bagai... kat satu jam jugak dok situ.....
kemudian... next stop... adalah tanjung malim... nak makan pau.... makan lah pau... yong tau foo... kue tiaw hailam... siap tapau.... ngan beli yang frozen jugak...
emmm gitu lah kalau kitorang travel..cukup suka kalau ada tempat2 makan yang bleh singgah... so... perjalanan memang makan masa lah kan... tapi seronok travel kali nih.. sbb bukan musim cuti... so kereta pun tak banyak...
sebelum sampai Kl... sempat lagik... singgah umah aku kat BB... ada nak ambik barang sket... alang2 tuh...rehat lah kejap... mandi... tido baring kan....
lepas maghrib baru terus balik kl... wahh macam jauh jer... dengar ayat....'balik kl..' ..hehehehe
balik tuh... takde lah nak buat mende lain dah... tido jerrrr.... :D












Comments

atty's said…
sedapnya kuih pau tu ..lama dah tak makan pau kat tj malim
adenium said…
atty's - hahaha... tuh yang sanggup singgah gak masa balik tuh...
Ayu Zuraida said…
bagaimana pulak handbag i boleh pergi ke penang?adakah meme mengambil tanpa memberitahu??
adenium said…
ayu zuraida - takde lah.. i yang guna... dok tergantung jer kat tiang katil... ada lah sesekali i guna...
Ayu Zuraida said…
oo..ok..i ingt nk g hantar balik kat padini..dia kata leh jahit..i pakai baru wape bulan dulu dh koyak2..
adenium said…
ayu zuraida - i punya pun dah koyak... tapi i jahit jer sket dulu...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam