laporan sepanjang minggu

hai korang semua..... gud morning..... dah isnin nih....emmm as expected lah yer... campak2 gambar lam nih.... update terus untuk seminggu..... itu lah patern aku skang nih kot.... apa2 lah kan
minggu nih... penuh terisi masa... ada sampai terkejar dan tak sempat nak buat... kalau tak tuh...kebohsanan sgt plak kan...

i. aktiviti membeli sayur dan buah di cold storage... aku memang suka sungguh membeli di cold storage nih... sayur nampak segar sungguh .. owh... asalnya nak carik brussel sporut tuh... jumpa jugak akhirnya... hehehe
ii. pusat bekalan bakeri tuhhhh.... tettttttttttttt.... hahaha.. sanggupkan lunch hour jumahat tuh... zasss ke shah alam... nak gi sini... seronok lah... beli beli.. nak baking... kalau tgk..gila.. macam2 nak belik... tapi bukan pandai... setakat beli ready made punya tepung ok lah kan... tapi bila gi sini....perasan2 pandai baking jer... hehehe
iii. tetiba tgk andartu terlampau... tetttttttttt... hahaha...punya lah takde aktiviti nak buat... tertengok kat tivi.... dah alang2 sampai ke klcc... tgk jer lah... alah... citer komidi... orait jer lah kan... bleh lah ketawa... macm bila nik melati sukma minat kat dr ryan si ari wibowo tuh... hensem.. tetiba nerd..hahaha... kesah... JJ .. lelaki gemuk yang mengaku bujang sbb nak tackle nikky... padahal anak dah berderet.... omar syariff yang sentiasa kontrol macho... dan tak tahan,....si john johnny jonathan... hahahaha
iv- chocolate shake... @ dome... before movie... tatau mana nak lepak... dok jer lah sini... chit chat ngan kawan aku.... dok citer pasal opis jer... since kitorang... dibawah tampuk pemerintahan yang sama...
v- scone... hmmmm i luv scone... bestnya... @ dome jugak nih... giller makan dome tgh malam.. ok gak kot... supper... heheh... tetiba teringat kat seseorang yang suka scone nih... dulu.. masa berkawan.. selalu lah aku singgah beli scone... untuk dia... mana lah dia tuh skang... ehh ehhh tetiba plak kan...
vi- tada..... aktiviti ATV.... more stories coming up next... hahaha... LOIS... aku buat satu entri jer lah nnti..tak seminggu nya pun..hehehe
vii- sayur goreng... pun nak tunjuk... ehhh aku punya blog... aku punya suka lah kan... walaupun simple aku goreng sendirik tau...ko hadooo... hahaha.. dah beriya gi cold storage beli sayur... masak lah kan...
viii-sesi makan di QB... hahah... dah lama nak rasa tom yam putih nih... dapat jugak... biasa..sampai sini jer... mende lain yang diorder... sebab tomyam nih biasa kak red jer yang order...
ix-toblerone n mac... thanks kak red.... murah rezeki... murah lagik rezeki orang yang memberi kan... ye lah ..kan ker tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima...
x- straeberri yang besar dan manis... hmmm best nya... aku memang pantang lah tgk straberri cenggini... sungguh best.... kenapa lah mahal sgt erk stoberi kat sini... sbb tak banyak tanam kat sini kan... errr yang tanam kat sini... ada aku rasa hari tuh... hmmmm tak se best yang dimport nih... alang2 nak makan... biarlah yang best kan..hehehe
xi - set sarapan pagi di old town ... hahaha... di bangi nih tau... hahaha... nnt next entri cerita detils.... hahaha...
xii- amplang... thanks lama baiduri... dari sabah... dah lama tak makan... arituh suh gak kawan beli... skali.. lambat sgt nak abis... dia tanya.. bila nak hambik... sedap nih.. kang abis... so meamng habis... hahaha... tuh yang beriya suruh si baiduri belikan...
xiii- ayam drummet.... bekalan masa misi ATV arituh.... aku kan rajin... so goreng lah sendirik kan.. hahaha... rajin lah tuh... daripada bawak yang main tunjuk2 kat kedai kannnnnn
-brussel sprout ku... yang akhirnya dijumpai di cold storange itu.... best lah sayur nih... tapi harga lah... mahal sket... bagik aku mahal dah lah nih kan.... so.. goreng ngan fishball so nampak lah banyak... hehehe
errr... sekian sahaja ulsan aku minggu ini... semoga berjumpa lagi di minggu hadapan.... ehhh...laporan mingguan lah di minggu depan.. entri lain macam biasa lah kannn... tetap ada.. :P




Comments

Liza said…
lama tak makan scones, miss the one at gloria jeans...
adenium said…
liza - haha.. lps nih nak belajar buat scones lah... :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan