KL-TJG MALIM-PENANG-SG PETANI

huhhhhh... tajuk macam apa jer kan... actually ini lah yang terjadi ahad baru nih... kami ke penang... untuk hantar meme KOLEJ MATRIKULASI PP..... se awal pagi dah gerak...dlm kol 7 gitu... biasalah...kitorang..kalau jalan nih..suka singgah makan sana sini.....
so.. next stop tanjung malim... konon makan pau... sekalik.. hahhh..kol 8 suku cenggitu...kedai blom bukak... so.. kami gi lah makan kat satu warong tepi jalan tuh.... makan nasi lemak..roti canai bagai... dah nak teruskan perjalanan... hampir kol 9am.. hmmm baru bukak yik mun... takdo rezeki.....

lepas tuh... next...berhenti minum2 kat RnR sungai perak... tengok lah budak kat atas tuh..ken main lah dia... nak panjat lah... itu lah..ini lah.... pantang lah tgk mainan... semua nak rembat kan...
plan nak makan nasi kandar kat penang... saja jer.. plan tgh2 jalan dah pun... tapi memang berhajat nak masuk penang... sebb nak bawak haziq naik feri... ngan lalu jembatan tuh... aku bukan reti jalan jaln kat penang... tapi.. rasanya.. kalau nak gi geoge town nih... ikut direction tuh bleh sampai kan... so takde lah kalut nak ngekol kengkawan kat penang... hehehe
kubu conwalis nih dah berpagar ... dah lama tak datang sini... tak leh haziq nak bergambar kat sini... dulu meme ada bergambar kat sini... so mana2 yang dia ingat..dia buat come back lah.. hahaha.. ambik gambar gaya dia kekecik dulu.....
konon nak basahkan tekak... minum2.. makan sket2... sbb nak makan nasi kandar... sekali... dah order laksa penang lah.. nasi ayam lah.. pasembur lah... laici kang lah... abc lah... hahhhh mana ruang nak letak nasi kandar lam perut tuh... so lupakan sahaja lah hajat tuh.......
tgk lah budak tuh... ken main suka lah tuh... ngan topi ada kipas dia tuh... ngan spec nya skali... macam pilot jer dia kata.....bukan main suka haziq dapat berlari bebas kat area padang kota nih... lagik best ..dapat macam2 habuan....
lepas tuh... kitorang gerak naik feri... nak gerak ke sg petani.... tuh semasa beratur nak naik feri.. masa memula dulu..citer kat haziq.. dia tak caya... boleh bawak car naik feri... google lah umi dia ..nak buktikan... owhh... punya lah hebat kata dia kan... hahahaha
haziq ngan achik... ken main lah suka...'seronok betulkan' ... lpas turun feri... bleh dia nak naik lagik... huhhh takkan lah nak pusing masuk sekali lagik.. macam yang mamalong oernah buat satu ketika dahulu kan... hehehehe
lepas tuh... kitorang ke kepala batas... gi carik2 tempat nak register meme esok... ye lah.. bukn nya familiar dengan area nih....
so... mula lah membuka map... haziq pun apa lagik.. nyanyi lah lagu dora teh explorer tuh/.....'i'm the map.. i'm the map .... abah.. cepat baca jalan....' ... so BIL adalah navigator....
dah jumpa tuh baru tau... senang lagik.. kalau kuar kat exit BERTAM..... so.. esok senang lah kerja,.....
itu pintu bilik kitorang kat sg petani.... dapat stay satu malam kat situ... haziq kejap2 datang blik kitorang.... main ball baru beli dia.....
penant jugak lah... rehat2 kejap... pastuh kuar dinner sebab perut dah lapar... emmm..balik dinner bleh plak sesat nak balik tempat menginap tak tau...hahahaha.. aku yang dah berkali2 pergi sg petani nih pun bleh sesat... hahaha.....
so cenggitu lah.. sehari ahad kitorang baru nih.....







Comments

Anonymous said…
klu g mana2 jiq slalu dpt ape2..untg jiq..tp skejap je..2,3ari dh rosak..
adenium said…
anonymous - :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan