mari memasak : meehoon goreng

meh kita masak2... hmmm kali nih... kita goreng mihun ye... adoiii... bercinta jugak nak masak mihun banyak2 nih... mesti gelak kalau kazen aku tau.... bukan tak pernah goreng... tapi biasanya... setengah pack.. tuh dah banyak lah tuh kan....nih hahh... sampai dua kali masak... tiga bungkus... dua bungkus....
nih sebab mema lah nak jamu kengkaan mcD ...tempat dia keje kejap tuh....

meme nak meehon kaler putih... so... ok jer lah.... cam biasa lah bahan2 nya .. aku main campak2 jer... hehehe... meehoon mesti lah kene ada kan... rendam lah dulu.. kengkdang... ada meehoon yang hancur kalau masak... tak suka toll
bahan nya... aku letak... bawang yang telah dimesin... letak ikan bilis jugak.. sbb nak perasa ikan bilis kan... pastuh letak lah... sayur ke hapa.... aku letak carrot jer... ngan telur... ngan ayam....
tumis lah bahan2 nya.... nak pedas,,,letak lah lada hitam....
nak menggoreng nih hazab jugak... sebab banyak sangat... susah nak hayun sudip tuh...
bab nak hias aku fail lah ... buat jer lah bagik nampak orang terasa nak makan....adoiii...dua kali buat tau... malam ngan pagi... sebab untuk dua syif.... hmmmm next ada lagik aktiviti masak banyak banyak nih... end of the months... hehehe....
so nak rasa mihun aku...??? cuba lah... :D








Comments

atty's said…
post lah satu tuppaware sid.
♥Syamelia♥ said…
chef sid,
nak rasa...

wah! rajin uols memasak...
pas ni try western laks ok...
adenium said…
atty's - huishhh jenuh nak awet nih kakty...hehhe

*syamelia* - amy.. yang simple gini reti lah.... hmmm western nak kene belajar ngan amy dulu.. bleh erk... :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam