b-a-t-i-k

korang suka batik tak... aku sukerrrrr sgt.... series... emmang suka... kalau aku gi pasar payang...hmmm...memang kene rembat 2 3 pasang.... errr..ikut kemampuan poket pada masa tuh lah kan...
yang best... memang aku ada lah satu dua kedai yang memang aku akan beli kat situ jer... sebb dia adalah kawan adik aku... dan dapat lah harga kawan.... so... kalau aku pergi situ... memang senang lenang jer aku duduk dan tunjuk... so... berpuluh2 pasang lah bebudak tuh kene bukak n lipat kain2 tuh...
sebelum pergi... haruslah call tokei dia dulu kan.. untuk diskaun...sket2... biasalah.. kita nih..kalau membeli... sket pun mesti nak kurang.... hehehe
so...nih lah... batik2 yang dirembat ujung thn lepas... hmmm... baru siap jadik baju... itu lah masalahnya.... heheh.... takde model... gantung pun bleh layan ambik gambar... abaikan ganbra belakang baju yang tak semenggah itu yerr.... hehehe




suka lah corak batik skang nih.... takde lah bunga jer... adoii... aku memang lemah iman sket kalau gi beli batik... setahun lebih ada kot aku tak pergi.. dah macam2 coraknya... adoiii.... sabar jer...
dulu dah stop kejap... sebab malas nak iron... emm tapi skang dah hantar iron kat dobi... takde masalah lagik...:P
aku tempah baju kat sini jer... aku dah jumpa tempat tempah yang murah... janji aku selesa pakai... so skang..memang aku hantar sini jer... jimat lah..kalau dulu... dok kat ttdi... hmmm... kalau hantar baju batik gini berbaloi lah... kalau hantar kain yang biasa2 tuh...mahal tempah dari kain..heheheh
dok pikir baju raya plak dah nih... tapi kan... aku dok teringat kat satu long dress kat makkah hari tuh.... kaler maroon.... beads yang cntik2... hmmm... macam nak kirim jer ..... no komen lah... :D



Comments

kalau berkenan yg kaler maroon tuh.. kirim jee.. musti chantik pakai dipagi raya.. :D
adenium said…
err... nih semua nih plan nak pakai gi opis hari khamis hehehehhe...
Lyn Yusoff said…
Lyn pun suka batik ni..
tapi payah nak iron.. nasib baik ada dobi kan.. senang...
adenium said…
lyn yusoff - ye betulll... sid memang semua baju hantar iron kat dobi..hehehe...malas....
Ayu Zuraida said…
nnt sila2 la kunjung ke blog i untuk tgk design batik terbaru ye..(tapi blum update lagi)
adenium said…
ayu zuraida - hmmm...sesi nak habis kan duit lah nih...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan