semangat tahun baruuuuuuu


zaid AF kat ikea



dah tahun 2011 pun kann... hmmm tgh semangat nih.... first day tahun baru lagik dah bersemangat nih.... semoga semangat nih berterusan sampai lah aku berjaya.....insya allah....

nak citer semangat tahun baru... tapi tunjuk plastik ikea... hmm kekdahnya.... permulaan semangat bermula kat situ... heheheh... okeh...

alkesah.. pasal aku nak buat PhD tuh kan... punya lah nak jumpa my fomer supervisor...tak terjumpa2... kata harituh... bula 12... MESTI jugak nak jumpa... bukan apa... nak diskas lah.. apa market demand skang nih kan.. since aku memang takde spesifik tajuk... so.. nak lah.. borak2 diskas ngan dia... konon nya...

sebelum ke IKEA... ada lah lepak kat sekinchan ikan bakar kat kota damansara... jumpa kawan nih... borak2...dah lama tak jumpa dia... dia dah officially doing PhD Disember harituh... JELESSSSS sgt okkk..... dia pun memang lecturerr.... orang baru buat PHD pun aku dah JELESSSS ... aptah lagik.. dengan kawan2 aku yang dah ada PhD tuh... sungguh lah aku JELESSSS... tapi kawan aku nih more to AI.... artificial intelligent... so.. aku tak sgt bidang tuh... so.. tak banyak yang aku share hari tuh....


huishhh nak citer semangat tahun baru,.... sekt punya panjang mukadimah kan.... lps tuh... aku ngan kawan soranng nih... gi IKEA.... kawan yang tadik sorang taknak gi...punya lah susah nak parking... last skali.. kitorang parking kat the curve....
sampai IKEA... oarang ramai ken main lah kan.... so terpecah ngan kawan aku.. dah kata pun masing2 nak carik lain2 barang.... tgha ku dok tunggu kawan aku... before bayar... tetiba aku ternampak seseorang yang sangat aku nak jumpa... my former supervisorrrr....... terus jer aku tegur... 'doktorrrr.....' ...
pajang betul umur... jumpa plak kat IKEA....cerita lah aku memang nak gi jumpa dia.. dan sempat jugak borak2.... pasal my proposal (oppsss... proposal yang aku nak buat)... untuk PhD...series.. tahun nih.. aku nak apply jugak lah scholarship....
rupanya... prof nih (aku jer panggil dia doktor)... dah dekat business school.... an dia kata.. kalau nak apply kat business school.... memang mahal.. dan susah jugak kot... so.. hish wife... sempat jugak offer untuk register to be her student( leh jadik co-supervisor...owh ya.. dulu masa aku under grad ..wife prof nih... tutor...skang dah ada PhD lah..) tapi prof yang supervise...
masa tuh... TETIBA... SEMANGAT melonjak2... nak buat PhD... sempat lagik aku bgtau apa aku punya plan.. dan ... prof dah setuju nak plan... macam requirement aku... terus semangat nak apply scholarship nih.....
prof jugak... promise to send me some reading material... untuk aku studi dulu.... dan prepare proposal.....kalau berjaya dapat scholarship.... insya allah... 2012 dapat lah jadik student semula....
semoga semangat ini akan terus membaraaaaa... korang doakan aku ye... :D

Comments

RaYzeef said…
bagus Sid, i support u 1000%.

by 2020, Malaysia need 100,000 PhD holders...
adenium said…
rayzeef - tahnks bro... for the support..insya allah...doakan i gak ye... dapat HLP dulu... :D
Gina said…
Bagus semangat macam nie, Sid
I akan menyokong you dari jauh
Ehhhh, meh la dtg buat PhD kat Adelaide nie, kalau tension, bolkeh beli Noritake atau Corelle
achiq said…
Azam yang bagus untuk 2011.
adenium said…
Gina - paling awal dapat buat pun 2012... hehe... best gak kan... kalau ada gang ber corelle ..noritake... hehehe..insya allah...

achiq - yess.. insya allah... :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam