program kurus

alooo... aloooo... tengah sibuk kurus kan badan ker.... hahahah...biasalah perempuan kan... kalau kurus tuh.... memang tak dapat dipisahkan... manjang jer... cakap nak kurus... manjang jer tak puas hati dengan kurus kan... walaupun... asyik lah having big meal manjang.... contoh terbaikkk aku lah.. :P

ehh korang.... aku jumpa nih kat site KEVIN ZAHRI ...

http://kevinzahri.com/blog/health-fitness/bizzy-body-slimming-centre-are-liars/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+kevinzahri+%28kevinzahri.com+-+what+I+call+my+life%29

hmmm... aku tatau lah betul ke tak... tapi aku ada nak share sumthing.....

sebenarnya...kalau nak kurus nih... kene lah kawal makan dan buat exercise... baru lah balance... yang lain tuh... mungkin pemangkin jer kot.....tapi kawal makan... monitor kalori intake... memang lah boleh reduce weight.... so.. sebab tuh.. aku tak heran sgt kalau aku tak kurus... sebab aku memang tgh enjoy makan skang nih... to the fullest... hahaha...ehhh dh sedar dah... dah sedar....

bout 10 years back... aku penah gak join satu slimming program.... masa tuh .. takde lah gemuk cam skang .... tapi ye lah... MACAM MENARIKKKKKKKKKKK sgt kan... offer yang kita tengok dorang iklan kan.....tuh yang macam nak try gak... ehhh... memang nak try lah masa tuh....

once dah try.... tau lah.... dan memang aku SETUJU sgt lah dengan artikel tuh.... sebab.,... dorang memang akan kawal makan korang giller2.... so... again... memang kalau kontrol makan.. memang akan reduce.... dorang memang kawal giller2... tuh yang memang korang akan nampak perubahan dlm masa cepat...

dan jugak.. kalau naik 0.1kg... memang memacam lah dorang akan jual product.. kata.. sebab ... kita susah nak turun lah ...blah blah blah lah kan.... padahal.. kita termakan mangga masak.. yang manis tuh... hah korang tgk lah... macam mana strictnya menu dorang.....

ehh bukan kalau berat tak turun jer.. kalau berat turun pun... dorang promote jugak product dorang tau.... PRODUCT NIH AKAN LEBIH MEMPERCEPATKAN BLA BLA BLA...tapi kalau korang makan product tuh... dan tak ikut menu dia... HARAM nak turun.... so... again... ada betull nya artikel tuh.....

so... bagik aku... bukan program yang ditawarkan semata2.... memang kene KAWAL MAKAN... dan EXERCISE.... walaupun dolu.. aku bukan gi slimming center yang sama ngan artikel tuh.... tapi masih jugak guna kaedah yang lebih kurang....

kenapa kalau kita gi slimming center...kita bleh plak kawal makan kita...?? dah kalau ko gi appointment berat tak turun... atau berat naik...0.1kg.... korang tau lah nnt apa yang dia akan cadangkan supaya korang labur kan duit....dan kita memang kene gitu kalau nak kurus KOT... hahaha

so... itu pandangan aku lah... well... aku penah gi lama dolu... tapi skang ada jugak yang amalkan cenggitu... kalau ada sesapa yang pernah gi mana2... slimming center.. yang korang bleh makan suka suka.... tapi dengan treatment dorang bleh kurus... bgtau lah aku ye.. aku nak lah joint.....

owhh ya.. makan suka-suka kat sini... maknanya... bukan lah tiap pagi makan nasi beriani... tapi ... mengamal kan makan sihat seharian... yang dlm menu dorang takde lah banyak cekadak....
bukan apa... aku nak kurus.. yang not too strict ngan makan nih.. hahahaha.... HELPPPPP :P

Comments

Liza said…
sama2lah kita nak kurus, usaha tangga kejayaan!
adenium said…
liza - yessssa...usaha tangga kejayaan...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam