sarapan apaaaaa

korang dah sarapan..??? ehh tetiba kan.. aku teringat kat dua mende nih... hishh cenggini lah.. kalau kata.... bfast cereal sudah... mula lah..ingatan tuh kan sarapan yang mcam macam....
pulut cawan.. pulut nyior... pulut ikan masin... whatever lah.. janji mende yang sama... kalau balik kampung skang nih... mesti aku carik gak mende nih.. dolu takde lah ketagih gitu... tapi skang nih... mesti nak carik .. dah lah tuh.. yang makan aku sorang jer... takde lah maknanya nak share kan... seb baik nak masak sendirik tak reti.. (walaupun orang kata senang jer...) ... kalau tak... sah2... dua tiga bulan lagik.. cupboard aku penuh dengan baju baru.....
satu lagik nih... karipap ikan... huhhhh... sedappnya .. boleh kalah lah karipap sardin.. heheh... actually ..karipap nih.. ada jer dalam peti ais tuh.. sebab skali balik kampung memang beli banyak sesiap stokkan dalam fridge... tapi dah kata... 'watch what u eat' ... tgk jer lah yang frozen tuh... hahah.. tapi kan... yang frozen nih... tak sesedap yang korang beli yang jual kat kedai terus makan tuh... TAPI... baik lah ada frozen dari tak dekan...
hishhh bila lah nak kurus nih... nak makan sesuka hati semula nih... so.. korang tau lah kan.. kenapa aku susah nak kurus... haha.. baru nak kurus sket... mula lah... makan memacam.. hehe... ujung bulan nak balik kampung lagik... adoiii... ;uasa sebulan pon tak sama ngan apa yang nak di makan tuh... hehehe


Comments

atty's said…
sedap nya pulut tu sid.
tapi kty takleh makan pulut byk2 nanti kepala pening
Liza said…
sedapnyer, tapi tgh diet nasi so pulut lagik le kena jauhkan
adenium said…
atty's - tuh lah banyak gak pantang larang nak makan pulut nih kan...

Liza - adoi... kawan kak liza sorang nih.. tak sedar2 diri lagik.. bila ntah nak jauhkan diri.. :P
Ayu Zuraida said…
i tau masak pulut tuh..hehe..nnt klu u all balik klu musim ada sotong boleh wt ketupat sotg..i masak..:)
adenium said…
ayu zuraida - tak musim sotong pon... kita buat jer lah sket...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan