ahad yang bizi

Dah isnin..?? hmmm kalau lah seminggu dua hari... sabtu dan ahad... best ker erk.. hahaha.. ilang akal gak kang kalau pikir.....apa citer weekend korang...??? weekend aku ... orait lah....

sabtu dok rehat jer kat umah.. dek kerana.. jumaat sakit bulanan ku melanda... so... keadaan sabtu yang tak selesa tuh... cuma... makan tido... jer lah... ehhh... ada buat laundry gak sket.... langsung lah tak keams umah... lepas tido... bangun... tido... huh... tido is heaven....

Ahad ku... asalnya... hanya lah ada appointment nak buat facial jer... tapi tetiba... malam nya... dok chat ngan kawan nih... ajak gi breakfast.... tapi lewat lah... kol 1030.. hahah... so... dari rumah... aku fetch lah kawan tuh.. gi bfast kat ampang.... catching up sket2... then gi uamh my sis jap... hantar kiriman makanan yang dikirim....

dok kejap... aku zass ke shah alam... nak g facial.... aku bukan reti nak gi shah alam... satu jalan jer yang aku tau ... dah siap buat facial... tgk FB updates... kawan aku sorang nih.. yang patut balik kampung tapi tak jadik... ada kat umah dia... so... calling2... setuju jumpa dia kat umah...

dari seksyen 7 tuh nak gi ke bukit jelutong... aku memang kene masuk tol bukit raja.. kuor bukit jelutong.. hahah.. kalau ikut roundbout bagai tuh... mau tak sampai kang... hahaha.... kalau area bukit jelutong ,... seksyen 13 tuh... bleh lah sket2...

actually aku gi umah kawan yang dah 7 8 tahun gak aku tak jumpa... again... the power of FB.. 'hey.. gud job mark... thanks.. err zuckerberg (betul ker eja nih)... why u gonna shut it down...? aku dah cakap kat kawan aku tuh... jangan susah... nak jumpa sebab lama tak jumpa... kat 'mak jah' pon ok... dah dia insist datang umah jer... S.O.S. .. domino's pizza.... burrpppp ....

biasalah kan.. kalu dah lama tak jumpa... catching up lah... ramai betul kawan2 aku yang jadik Doktor nih... hmmm nih yang aku pon tak sabar nak jadik Dr jugak... walaupun bukan medical Doktor kan.. hehehe... hish.. kalau ikut ... mau sampai ke malam tuh... tapi... hehehe... jangan buruk pangai.. kang takleh datang dah.. :P

dari Bukit Jelutong... aku zass gi TTDI... memula ingat nak shopping groceries lagik sket... end up gi pasar malam... beli buah... hishhh tengok buah tuh.. aku dah tatau nak beli apa... SEMUA tak menarik minat aku.. hahaha... kene tukar lah... kalau takde nak kene makan buah tiap hari... SEMUA buah aku nampak menarik.... naper lah aku cenggini.....

actually dah kepenatan sgt nih... hari pon dah gelap.. kalau ikut hati ada lagik nak calling2 ... kawan ajak 'cap teh' ke dulu kan... hishhh jangan lah.. kang mau sampai ke malam nih... balik jer lah kan.....

isnin... dah nak keje... lain lah kalau cuti lagik kan... owhhh minggu nih ada cuti ditengah minggu... suka nya saya... :D

Comments

norh said…
rehat kat rumah adalah sebetul2nya rehat *wink*..he he
adenium said…
norh- ye betulll... tepat sekali.... :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam