skul day...

apa nak citer nih... hmmm baru nih.. saja lah..cuba trai test ngantor haziq gi skul... wahhh ken main lah tak sabar kan... lepas sahur dah mandi2 tuh... ken main lah dia...' cepat lah.. haziq dah tak sabar nak gi skul nih'... hahhh gitu lah semangat nya tau korang.....

bukan apa... haziq nih.. kalau ngan orang dia tak kenal.. ngan apa yang dia tak baisa... sungguh lah behave sgt2 ye.. so risau jugak... kalau taknak skul nnt.... so.. skang... nak lah ngantor ...

elok pulak menjawab kalau teacher dia tanya.... hahahah... gelak besar kitorang tgk gambar nih... bukan apa... kalau kat umah.. bawak kuar colouring book jer... yang jadik mangsa untuk kaler meng-kaler nya ialah abah dan mamalong... hahaha... mau kitorang tak gelak...

gambar nih kitorang ambik curik2... tak nak lah bagik dia nampak kan... kang kot2 lah kalau nampak kang... jadik citer lain plak...

lps ngantor tuh... dlm kol 12 cenggitu...gi lah jugak buat inspection... just tanya teacher dia jer... ok tak.. elok pulak katanya... nak gi toilet pun pandai bgtau.... hahahaha... bukan apa... takut dia tak kenal orang.... dia memang jadik lain si haziq nih...
masa kol 4 tuh gi ambik... owhhh nagis jugak rupanya... nagis sket lah... bukan apa... dia rasa lama sgt kat skul tapi takde orang dtg ambik..hahahaha... siap dah merajuk taknak mandi kat skul.. tapi mandi jugak lah kan... hahaha...
tuh.. ambik hati lah..suh main kejap... hahaha... mata adalah berair masa nih ye...
so... masuk jer car..kitorang pun cakap lah... dia nih gud dah skul bagai kan... ahhaha... skali dia kata.... 'esok haziq dah tak nak skul... minggu depan pun haziq dah taknak skul... haziq dah taknak skul sampai bila2..' ya allah.... risau betul......
tapi selepas dimotivasikan.. hahaha...dia nak gi skul lagik... hehehehe... semoga haziq menjadi anak yang berguna.. dan pandai dan.... semua yang baik2....


Comments

Dy said…
hehehhe..dah tengah taun baru masuk skul yer...tahun depan afi for sure menangis...risau nyer....takut dia minta mama tunggu...tak keroje ler den gitu
adenium said…
Dy -alaaa aunti dy.. baru gi memain jer... teacher kata... dah nak akhir thh ..tunggu thn depan jer skul bebetul.. so.. nih pun kira bayar hari2 gi jer..heheh
Anonymous said…
ciannye baby umi..jiq yg skul..umi plak yg bdebor2..mcm anak nk g oversea je..
Ayu Zuraida said…
holah habis kaum kerabat g htr..nsb baik skul satu taman dengan kediaman..klu skul kat obersea, mau kopak sume sdare boye..
adenium said…
anonymous - umi dia memang lebih sokmo...

ayu zuraida - alahhh... sulong... takper lah abis duit mok sedara boye sket pun..
Ayu Zuraida said…
holah...mok sdare boya xdok pitih mah doh lening..(ni adalah versi mkcik2 haziq berckp sesama sndiri)..hahaha..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan