meh lah kita campur citer lama dan baru.... hehehe... dari takde cerita kan... baik bercerita... walaupun cerita tuh tatau lah menarik ke tidak ... janji ada cerita....


walaupun dah melepasi mingu... tunjuk lah jugak.. hidangan yang tersedia masa open house umah kak red ...cerita dah kuor... gambar makanan jer tak kuor lagik... series sedap... makannya... tak caya korang tanya lah sesapa yang datang... tengok lah.. air tangan saper kannn... :P
ini episod makan makan kat opis plak... tapi bukan official punya nih... unofficial ye... kesah nya dari bulan puasa dah plan... dah lunch time tak makan... baik cerota makan... dari ngumpat kan... so... plan yang berhasil.... ada rendang -aku lah buat nih...ada kuetiaw goreng... ada spaghetti meatball.. ada sate.. ketupat... lemang... laksa penang... dan PIDE (pie-dey) .. hah nih orang turki punya dis kan....
close-up sket... hahh nih lah rupa pide tuh.... ala2 piza gak lah... topping dia.. yang hari tuh... mutton... so.. kalau nak buat sendirik.. ikut lah suka korang nak buat apa kan... owhhh macam mana bleh ada makanan turki..?? sebab ada sorang kawan aku tuh kawin ngan orang turki... siap order kat embassy lagik.... helas gitu kannn ... dan aku adalah suka PIDE nih... ehhh ce korang cakap.. apa yang aku tak suka..??? ada ke....
nasi ayam.. walaupun biasa.. tapi ini adalah rezeki.. hahaha... kesahnya... ada kawan yang dok beli nasi ayam... dan kuor gi meeting pastuh tertinggal... abis.. takkan dia nak makan esok kan... rezeki lah sesapa yang dok opis....semoga murah rezeki....
apa nihhhhh...??? owhh ini bukan kebab biasa ye... ini DURUM... apa kebenda DURUM nih... hehehe... ini lagik satu turki punya dish tau... dah ada kawan org turki... so... bleh lah aku menerai... DURUM nih jual kat wangsa maju... tapi nih.. aku pesan jer kat kawan... so.. deliveri lagik ye kat umah... hahaha... thanks kawan ku....
tengok... sungguh maveless kan.. penuh...padat... besttt.. hahaha.. rege dah lah murah... rm5.50 sahaja.... aku pun dah tau katner... so... bebila bleh lah gi beli ....
kueh raya dan duit raya....
sate..sate...sate.... sebulan dua nih aku memang kene avoid sate.... sebelum aku tak suka sate.. heheh.... apa taknya... dua hari before raya..teringin berbuka ngan sate... hari raya... sate... jenjalan raya makan sate.... open house sate.. ada orang bagik testing untuk nak cater untuk open house pun sate... adoiii ... legakan tekak dulu.. sebelum menerima sate seterusnya.... :P
nasi tomato.. ayam masak merah.. dan rendang tok... sungguh maveless... nasi tomato tuh.. makan begitu saja pun best... nyesal plak ambik sket... owhh.. nih masa open house MDEC... kat KL Convention Center hari tuh....
suasana Open house MDEC ... ramai lah yang dtg... pengacara pada haritu... Linda Onn ngan Nasarudin .. ntah haper ke napa nya tuh... .... artis yang perform masa aku.. datang sempat ngan mila jer.....
masih lagik pada open house MDEC.... nampak sama jer merah... tapi... red glass with clear water ngan clear glass with red water.. heheheheh
door gift nih cantik... nampak simple.... kat dalam tuh ada coklat beryl's ...... tapi kan.. kalau dah bukak... tinggal bekas dalam jer... kain deco tuh buang jer... sayang plak kan... abis.. dari menyepahkan umah... hehehehehe
hmmmm ok sekian sahaja untuk hari ini....

Comments

zOe said…
muehehe kim salam sama member yg kawin org turkey tuh no ..suruh dier post gambar kawin kat fb ..ni kwn dia yg jauh nak tengok ..and tell her i wanna hv a taste of pidey too once im back home ..hehe nak air tgn dia tak mo embassy mari :P
adenium said…
zoe - haahhh... kitprang pun suh dia cuba macam2 dan kitorang jadik tester..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan