juadah berbuka minggu seterusnya...

hallu... hallu... cuci mata lagik ye.... hehehe... tatau lah korang nak buat entri haper kan bulan2 poser nih... food also can marrr... hahahahaha.......

oppsss.... nih murtabak super sedap yang dah tunjuk pagi tadikkkk...tunjuk lagik... since nih beli hari lain..hahahah....
ikan kembong masak asam... dari bazar ramahan setiawangsa.... rm3... kat stall nih jual berbagai2 jenis asam pedas...ikan daging bagai... owhh nih bukan yang masak fresh.. sebb ada dua stall tau....nih yang dah siap masak...
pari bakar... rm14..dari bazar ramadhan setiawangsa jugak..lepas ikan talapia...ikan pari... tukar2 gitu lah kan... tapi... tetap ikan bakar... normally memang beli kat stall nih jer...
kerang bakar bercili..... bazar ramadhan setiawangsa jugak... rm4 per pack... 1st time beli... tak sedap.. sebb kerang dia berpasir.... not outside kerang..tapi inside kerang tuh.. last2 tak makan... tapi 2nd time beli.. ok.. sedap dimakan...
tauhu anura ke hapa ntah nama.... ok lah jugak... ada potato n sayur campur kat dlam... rm1.70 bazar ramadhan setiawangsa...
nasi beriani mamak.. ngan kambing bakar... beli bersingan... hahaha...nih sesi lepak ngan kawan nih... since nak bagik kawan aku bubur lambuk trg arituh sket... hehehehe...
meggi goreng sempoi... dah my 2nd BIL nak makan dari arituh lagik.... so.. dalam kesibukkan mem-baking... sempat gak buat meggi goreng sempoi nih... takde perncah haper2 pun...just letak telur ngan chicken ball... tapi habis licin..hehehe
popia sardin yang dibuat sendirik arituh... biasalah... kan dah di frozenkan... kalau takde apa nak goreng... atau... tak beli banyak kueh... goreng jer... heheheh
bubur lambuk pak hasan kampung baru... BIL lah biasa beli nih... orait lah jugak rasa dia... tapi takleh lah nak compare ngan yang versi trg kan...heheheheh
nasi ambeng watini rm4... bazar ramadhan setiawangsa... sungguh tidak mengecewa kan... dah lah murah ....
snack plate original KFC... heheheh... nih haziq lah pesan kat abah dia...suh beli McD... umi haziq plak kirim KFC... dah sebab kat drive tru .. McD panjang giller... dan dalam nya pun...orang beratur..hazab nak tunggu... so... haziq tak dapat lah habuan McD nya...
Hot n Spicy KFC.....
sekian sahaja... :D ... selamat berpuasa....


Comments

ohbukan said…
sabor jerlah..meleleh ayaq liuq...
RaYzeef said…
sabar je lah...baru 2-3 hari lepas jogging, harini punya entri makan besar..he he
Liza said…
dah berapa hari nak makan kfc, tak sempat lagi...
adenium said…
ohbukan - kesat mell.. hehehe

rayzeef - abang morad... tunjuk bukan beererti makan semua kan.. hahahaha

liza - apa kata ptg nih berbuka ngan kfc lak.. :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan