berbuka puasa adik beradik..

apa nak citer pagi nih erk.. hmmm jom lah kita cerita kesah2 berbuka puasa... heheheheh... owhh long weekend baru nih... adik beradik aku kumpul kat KL... macam lah ramai sgt adik beradiknya kan... tapi ok lah tuh... my 3rd sis turun dr dungun... n my youngest turun dari penang......
so.. ada lah acara berbuka bersama2......khamis tuh my 3rd sisi dah sampai pun... tapi meme .. sampai malam... lepas berbuka...
juadah yang simple... tapi penuh meja lah jugak kan... hahaha... biasalah tuh.... food nih... bukan ngan aku jer.. ngan famili aku pun.. memang takleh dipisahkan... jommm kita kasik close up sket...
popia sedap.. beli kat pandan kot..BIL memang tau banyak tempat makann sedap.heheh... ayam pusing beli kat bazar ramadhan setiawangsa.... siew pau my fave beli kat king's ..hehehe
yummy... ketupat n serunding... yang my cousin buat.... best nya... kalau hari raya.. tak rasa sgt nikmat makan ketupat nih... sebb banyak sgt pilihan... hishhh tetiba rasa mood raya plak..
tadaaaaa... bubur lambuk trg... besttttt... walaupun dibeli... dan di alter pulak... untuk rasa terbaikkkkk.... last minit notice... thanks to my kazen.. n my sis jugak...
lala bercili...dari bazar ramadhan setiawangsa jugak... rm5 per pack... aku tak rasa pun.... ok lah kot... sebb licin jer dibelasah...
ikan talapia goreng kicap... BIL yang masak.... bestnya... aku memang sukaaaaaaaaaaaaa sgt ikan.. hehehe...
juadah hari berikutnya pulak.... kalau time ramai nih... memang bleh lah beli macam2... tuh pun... kene control jugak.. kalau tak... bukan pe.. kang terlampau banyak plakkk
kari ikan tenggiri ngan terung n bendi... my sis yang masak... aku tak reti masak kari lah..hehehe... penah lah jugak dolu2.. zaman ayah ada... terai2 gak lah masak... boleh lah dimakan....
pecal... since ada kuah kacang segera yang dibeli... hmmm terus jer... terpikir nak buat pecal... pecal kitorang nya style lah.. apa yang kitorang makan jer kitorang letak.... hehehe..
murtabak super sedap... dari pasar malam pandan .... rm 5.50 ..saiz macam yang biasa tuh jer... biasalah..kalau bulan puasa...kalau dah tiap hari makan murtabak... kene carik murtabak yang super sedap lah... kalau tak.. beli tak makan...
vadae... hushhh best gak nih... kat mana ntah BIL beli... kat2 area vistana hotel kot kalau tak silap....
ikan perkasam... dari bazar ramadhan setiawangsa.... rm 5 per pack... aku rasa cenggitu sket jer.. since aku dont take rice kan... makan ngan bubur lambuk..hehehe.. my 3rd sis lah nih yang ngidam nak..
hari berikutnya lagik.... sebb vadae semalam sedap.. teringin lagik... tapi kali nih beli kat bazar ramadhan setiawangsa jer...... bubur lambuk n ikan steam
ikan talapia stim... yang my 2nd sis masak.. one of our fave dish nih... macam wajib kene ada bila kumpul ramai2... hehehe...
err.. tuh jer.... heheh... selamat berpuasa.... :D


Comments

ohbukan said…
seronoknyer dapat berkumpul ramai2...nampak sedap betullah food tu, terasa nak makan ketupat palas pulok cecah ngan serunding, raya biasanya mak mertua buat, ish tak sabor nak makan...
Lyn Yusoff said…
ya Allah byknyer makanan..
semuanyer sedap2 belaka..
*gulp*
Anonymous said…
abah cakap umi masak ikan stim dah sukses..nt nk bljr dgn abah ketam bcili ala hokkaido..aritu umi msk x jd..hehehe...
adenium said…
ohbukan - hahaha.... sabar mel... sabarrr..hahaha

lyn yusoff - bulan puaa sumer nampak sedap lyn.. hehe... tapi memang sedap .. :D

anonymous - ho laaa... sapa lagik nak puji kalau bukan suami u kan.. adik badik pandai makan jer...
Ayu Zuraida said…
elok gak..atleast nnt kitaorg g leh mkn jer..alasan??"umi kan pndai masak"..kata abah haziq kepada uminya..
adenium said…
ayu zuraida - memang makan jer pon kannnnn
Ayu Zuraida said…
ahak..ahak..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam